Pannacotta de garrofa i cervesa negra

Pannacotta de garrofa i cervesa negra

Tot i que ja he presentat la meva recepta al Setè Concurs de Cuina per bloguers organitzat per la Revista Cuina, he estat fent proves amb diferents tipus de cervesa. I els  amics que han tastat aquesta panacotta han insistit que també la publiqui. Doncs aquí esta !

Per aquesta recepta, he triat una cervesa negra amb molt cos que aguanti be la densitat de la xocolata. I a casa nostra, en tenim de ben bones !  La cervesa Creo Imperial Stout, està feta amb xocolata i canyella. És un producte 100% de les Terres de l’Ebre que utilitza la xocolata Creo feta a Tortosa i es produeix a la cerveseria artesana Lo Gambusí de Tortosa. Tot queda a casa. És una cervesa intensa i aromàtica que lliga molt be amb postres amb xocolata.

Tanmateix, jo li he volgut donar una volta mes en la línia de cercar una recepta saludable i de proximitat i he substituït la xocolata per farina de garrofa ecològica. El resultat ha estat espectacular i com que l’alcohol s’ha evaporat, és apta per menors i abstemis.

Necessitem
75 gr de farina de garrofa
200 ml de nata líquida al 35%
75 gr de sucre
100 ml de cervesa negra Creo Imperial Stout
3 fulls de gelatina

El procediment és molt senzill. Posem en remull els fulls de gelatina en aigua freda. A banda, barregem la nata líquida, el sucre , la cervesa i hi dissolem la farina de garrofa. Ho posem a foc ben baix i no parem de remenar-ho fins que la cervesa estigui ben evaporada i la nata ja hagi espessit una mica.  Llavors afegirem els fulls de gelatina ja hidratats , esperarem que es desfacin i ho retirarem del foc.

Ho podem posar en gotets de vidre de iogurt. Un cop es refredin, els deixem a la nevera fins que quedi ben quallat.  Ho  servirem empolsinat de canyella.

A la Banda Sonora, avui toca una cançó canyera per encarar el diumenge amb tota l’energia del món: I Gotta Feeling dels Black Eyed Peas.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *