Popets amb rossinyols a la cervesa

Popets amb rossinyols a la cervesa

Com cada any, la Revista Cuina convoca el Setè Concurs de Receptes per a Blogaires  coincidint amb La Festa del Porc i de la Cervesa de Manlleu. Cada cop que he pogut participar, he quedat finalista i sempre ha estat un dia molt agradable, visitant productors i dinant al Restaurant Sambucus amb altres amics bloguers. He pensat que era una bona oportunitat de trobar-me amb vells coneguts i gaudir del repte que suposa presentar un plat amb un ingredient que no acostumo a fer servir massa per cuinar: la cervesa.

En la línia dels plats que m’agrada cuinar, no volia una cervesa de gust massa fort que m’obligues a fer un estofat de carn o caça. Per això, he triat una cervesa artesana rossa i lleugera que penso que pot lligar molt bé amb el plat que us proposo. Es tracta de la cervesa The Other Side of the Blonde de la Vic Brewery. Ells mateixo la defineixen com: Cervesa rossa lleugera, afruitada i refrescant. presenta uns aromes cítrics i a fruita tropical provinents dels quatre llúpols americans. Maltes: Maris Otter / Pilsner/ Cara Pils / Sègol. Llúpols: Sumit / Willamete /  Simcoe / Mosaic. I per acabar-ho d’arrodonir, ha guanyat el Barcelona Beer Challenge 2016 a la categoria de Blonde Ale.

La meva aposta doncs és un mar i muntanya de tardor, combinant els popets amb els rossinyols i deixant que l’aroma del llúpol li acabi de donar un toc ben mediterrani. Estava boníssim i espero que el Jurat el trobi suggerent

Necessitem
600 gr de popets
300 gr de rossinyols
3 grans d’all
2 branquetes de romani
Una grapadet de grans de pebre negre
1 cervesa rossa (Jo he triat The Other Side of the Blonde)
1 ceba de Figueres
Sal i oli

En primer lloc, netejarem els popets i segons la mida separarem el cap de les potes. Es cas que estiguin congelats, els descogelarem prèviament. Un cop nets els posarem en un recipient de vidre amb tapadora amb 3 grans d’all aixafats, els grans de pebre, les bransquetes de romaní i els cobrirem amb cervesa. Els deixarem marinar tota la nit ben tapats a la nevera.

L’endema, treiem els popets de la marinada i en descartem el suc. Els deixem escorrer en un colador mentre en una cassola de ferro escalfem una mica d’oli i sofregim la ceba a foc lent, juntament amb els grans d’all i les branques de romaní. Un cop la ceba esta translúcida, retirem l’all i el romani, hi afegim els popets i un raig generós de la cervesa que vam obrir el dia anterior per la marinada. Ho fem coure a foc viu per a que es vagi evaporant el líquid.

Haurem netejat i tallat verticalment els rossinyols i els tindrem reservats en un colador. Un cop el líquid dels popets ha començar a desapareixer afegim els rossinyols, que també treuran aigua. Anirem controlant el foc fins que tot quedi absorbit.

El podem acompanyar d’arròs blanc. Jo ho he fet amb basmati que m’agrada molt, però qualsevol arròs llarg pot funcionar.

A la Banda Sonora, una explossió de frescor, d’empoderament i de sororirat vinguda de l’Argentina : Las Taradas i Miss Bolivia amb el seu Que no, que no. Sorpren i trenca esquemas. I a la tercera, ja t’hi has enganxat.