Musclos i calamars de l’àvia Amparo

Musclos i calamars de l’àvia Amparo

La recepta que us porto avui és d’una simplicitat extrema i era un dels plats estrella de l’avia de les meves filles. L’Amparo era una dona de mercat, que cuinava a partir del que trobava a plaça, No tenia un receptari massa ampli pero els plats que feia, li sortien brodats.

Durant molts anys, quan les nenes tornaven d’excusió em demanaven sempre que els hi fes per sopar. I ara, despres de molt de temps oblidat, el vam preparar amb les nenes i ens va retornar al temps on eren petites i tot s’arreglava amb una abraçada i una tirita  amb dibuixets.

Necessitem
600 gr de musclos de roca
2 calamars grossos
1 ceba
2 tomàquets
2 fulles de llorer
Mig got de vi blanc.

En primr lloc, netegem be els calamars i els tallem a rodelles com si els fessim a la romana. Si ens fa mandra, li podem demanar a la peixatera que ens els prepari. Tambe netejarem els musclos amb aigua abundant i els deixarem a punt en un colador.

En una cassola de ferro, sofregirem lentament la ceba tallada fineta. Un cop comenci a estar dauradeta, hi afegirem els dos tomàquets ratllats i una mica de sal i els farem redui. Un cop el sofregit esta fet, hi posarem els calamars, els fulls de llorer i un bon raig de vi blanc (si no en tenim, podem fer servir cervesa) i ho deixarem reduir a foc baix.

Quan els calamars ja estiguin gairebé cuits i el liquid s’hagi evaporat en gran part, afegirem els musclos, ho remenarem i ho deixarem coure uns minuts fins que els musclos s’hagin obert. I ja està ! A la taula falta gent.

A la Banda Sonora d’avui, una cançó que els encantava: Wannabe de les Spice Girls 😉 Ara segur que es moren de vergonya quan ho llegeixen, pero noies…tots tenim un passat !Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *