Patates a l’estil de Bombai

Patates a l’estil de Bombai

El taller de cuina hindú de La Patente, està donant resultats. Tot el que vam fer de la ma de la Anjalina Chugani estava deliciós: un arròs amb llimona, un curry de be, una salsa raita , una crema de mango i aquestes patates a l’estil de Bombai, les Mumbai Aloo. Aquestes patates son un acompanyament esplèndid per qualsevol plat de carn o pollastre. Fàcils de fer, conserven tot l’aroma de les espècies.

Necessitem
3 patates (aprox 900 gr)
15 gr de gingebre pelat
3 grans d’all pelat
2 tomàquets grans tallats a tires
4 cullerades d’oli de gira-sol
1/4 de culleradeta de llavors de comí
1 culleradeta de llavors de mostassa
1 ceba gran, picada
1 culleradeta de cúrcuma en pols
2 culleradetes de cilantre mòlt
1 culleradeta de comí mòlt
1 culleradeta de Garam Massala
1/2 a /4 de culleradeta de xili en pols
1 grapat grans de fulles de cilantre picades

Bullim les patates amb pell amb aigua i sal fins que estiguin tendres. Les escorrem i quan veiem que estiguin fredes, les pelem i les tallem a daus d’uns 3 cm. Si la patata és nova, els hi pots deixar la pell i tallar-les a grills .

A banda, barregem el gingebre, l’all i el tomàquet en un recipient a part i reservem la barreja.

Escalfem l’oli en una paella, saltegem les llavors de comí i de mostassa i quan el comí comença a agafar color, afegim la ceba. Ho sofregim durant un minut i afegim la barreja de gingebre, all i tomàquet, les espècies mòltes i la sal. Ho deixem ofegar un parell de minuts a foc baix. Passat aquest temps, apugem el foc i hi posem les patates. Ho deixem coure uns dos o tres minuts per a que elsl sabors s’integrin. Ho rectifiquem de sal  i les servim amb el cilantre picat per sobre.

I a la Banda Sonora una cançó que no em puc treure del cap aquests dies: It Must Be Love dels Iron Butterfly (1969). Un clàssic.