Fals arròs de coliflor al curri amb panses i fruits secs

Fals arròs de coliflor al curri amb panses i fruits secs

Fa temps que m’interessan formes saludables d’alimentació, encara que no acabo de trobar l’encaix entre tota la filosfia dels aliments de Km Zero i l’us de productes de tradició oriental com les algues, l’umeboshi i el tofu. Però com que estic segura que al final trobaré el desllorigador, em vaig formant i aprenent mica a mica. Per això, aquest dissabte al matí vam enfilar cap a Breda per anar a un Taller de cuina energètica d’hivern, que donava l’Alf Mota al Centre de Teràpies Naturals El Brot.

L’Alf ens va fer una prmera part molt teòrica explicant, entre altres coses que l’hivern és l’inici del canvi que suposa la primavera . Per això, cal recuperar energia. L’hivern és un moment d’introspecció, pero també de latència i de fluir. A nivell corporal, la vida comença a l’aigua i son els ronyons l’orgue que s’ocupa d emobilitzar-la i filtrar-la. A l’hivern els ronyons es “refreden” i que cal menjar arrels (xirivia, pastanaga, naps…) i menjar calent per ajudar-lo a que mantingui l’equilibri. (La meva vessant cartesiana es posa dels nervis pero segur que te alguna mena de sentit que jo encara no se veure i les receptes son molt bones)

I per a fer-ho, l’Alf ens va prepara quatre receptes: Una crema de pastanaga i mill amb alga dulse, un gomoku, un pudding de carabassa rostida amb castanyes i farina de cacahuet i aquest fals arros de coliflor que a mi em va encantar.

Necessitem
500 gr de coliflor blanca
1 cullerada sopera de curri (es pot substituir per cúrcuma i pebre negre)
70 gr de pinyons
75 gr de panses
70 gr de nous
Oli d’oliva i sal marina
Pels raves marinats
4 raves
1 cullerada sopera de vinagre d’umeboshi

En primer lloc preparem els ingredients. Torrem lleugerament els pinyons i les nous en una paella sense oli i posem en remull les panses una mitja hora abans de començar.

A banda, preparem (o tindrem preparat amb antelació) la conserva de raves marinats. Simplement netegem i tallem els raves a rodanxes i els posem dins d’un pot de vidre amb el vinagre i aigua fins cobrir-los. Els deixem un mínim de 45 minuts pero els podem tenir fins a 15 dies.

Tallem a ganivet les flors de la coliflor de manera que quedin com a grans d’arròs i descartem els troncs que ens poden servir per una altre preparació.

Escalfem una mica d’oli en un wok o paella alta i saltegem uns tres minuts la coliflor amb un polsim de sal. Passat aquest temps afegim el curri (o la cúrcuma i el pebre negre) i saltegem uns 3 minuts mes. Afegim les panses escorregudes i els pinyons i les nous torrades i ho acabem de saltejar a foc viu un parell de minuts mes.

Ho servim calent coronat per rodanxes de rave marinat

A la Banda sonora , una cançó inquietant dels Mogwai i que forma part de la banda sonora de la serie The Revenants: Hungry Face