Brownie de remolatxa

Brownie de remolatxa

Quan ja portes un temps en el mon aquest de la cuina, veus que hi han receptes que es podrien agrupar en una mateixa categoria i que només presenten petites variacions. La recepta d’avui pertany al grup de pastissos de xocolata amb molt poca farina, densos i feixucs pero alhora molt gustosos per la quantitat de mantega que inclouen.

Podriem definir el brownie com un pastís originari dels Estats Units, de textura densa i que acostuma a portar anous. Curiosament sembla que el primer brownie es va crear  al  Palmer House Hotel de Xicago a finals del segle XIX i que no portava pas xocolata sino que estava fet amb anous i cobert d’un glacejat d’albercoc. Les primeres receptes on s’incorporava la xocolata  es van publicar en llibres de cuina editats a Boston el 1906 i el 1907.

Al Cuinejar tenim publicades la recepta del Brownie clàssic, un Brownie de xocolata blanca i un Pastís humit de xocolata sense gairebé farina. Pero avui incorporarem un ingredient insòlit, la remolatxa, que li donarà sucositat i un bonic color vermellós. La recepta és de la Tia Àlia i s’ha publicat al Directo al paladar. Ella afirma que és el millor brownie del món mundial i ho haurem de comprovar, no?

Necessitarem:
300 gr de remolatxa cuita
200 gr de mantega
250 gr de xocolata fondant (millor en gotetes per fondre)
3 ous de mida M (60 gr)
200 gr de sucre morè
60 gr de farina
30 gr de cacau en pols
1/2 culleradeta de Royal
un pessic de sal

En primer lloc, triturem la remolatxa cuita (la podem comprar ja cuita i envasada, o coure-la nosaltres mateixos). Deixem el puré resultant en un colador per a que expulsi l’excés de líquid.

Barregem la mantega a bocins amb la xocolata per fondre. Ho podem fer al Bany Maria o be en el microones , en tandes de 30 segons (escalfar, remenar, tornar a escalfar…) Hem de vigilar que no se’ns cremi la xocolata. Anem fent el procès fins aconseguir una crema homogènia de xocolata i mantega.

Muntem els ous amb el sucre amb la batedora elèctrica fins que doblin el seu volum. Afegim la xocolata fosa, ho barregem i afegim a continuació els elements secs (farina, cacau, llevat i sal) passant-los pel tamisador. Els acabem d’incorporar a la massa amb una llengua de silicona i finalment afegim el puré de remolatxa.

Posem la barreja en un motllo i ho coem a foc mig durant uns 25 minuts aproximadament.

El resultat us sorprendrà. És molt mes lleuger que el brownie clàssic i passa de meravella. LA Tia Àlia diu que per a millorar encara mes la sucositat del pastis, deixem el brownie encara calent dins d’una bossa de plàstic durant 24 hores. Així el pastís suarà i reposarà i millorarà la textura.

A la Banda sonora, una versió preciosa de Across the Univers interpretada pel gran Rufus Wainwright. Si no la coneixeu, no us la perdeuDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *