Pastís humit de xocolata

Pastís humit de xocolata

La meva estimada Mari, la mega cuinera que cada dia vetlla per la meva dieta al restaurant de la UOC, me’l va fer tastar. I era tan i tan bo que li vaig demanar que m’expliques com fer-lo per al berenar de bateig del meu nebot-net Ricard ! (ostres, que vella que sona…). Es una variant del pastís de xocolata sense (gairebé) farina, i és completament addictiu.

Necessitarem
200 gr de xocolata al 70%
200 gr de mantega
200 gr de sucre
1 cullerada de farina blanca
5 ous

Fonem la xocolata i la mantega al microones (en tandes de 30 segons), Un cop esta fos, ho barregem enèrgicament amb l’espàtula.

A banda batem el sucre i els rovells d’ou fins que dobli el volum. Hi barregem la xocolata i la mantega i finalment les clares a punt de neu amb un pessic de sal.

Aboquem la barreja en un motllo rectangular pintat amb mantega, i ho coem al forn a 160º. la massa ha d’ocupar, com a mínim 3 o 4 cm d’alçada. No l’hem de coure excessivament, però dependrà del forn.

Per a que no es trenqui, el tallarem amb un ganivet calent.

I per un pastís magnífic, la meva predilecta dels Roxy Music: Oh Yeah (On Radio) (Flesh + Blood, 1980)