Núvols de poma

Núvols de poma

La veritat és que quan la Margarita Legorburu em va proposar la poma com a ingredient d’aquest mes , en la nostra col.laboració de cuina i salut vaig pensar que en tenia una pila de receptes al blog. La poma és un fruita deliciosa i versàtil que pot formar part d’un entrant (Milfulls de foie i poma), d’un segon plat (Salmó amb salsa de poma) i especialment de tot tipus de postre (com les Roses de poma).

Si voleu saber totes les propietats medicinals i anècdotes sobre les pomes, nomes heu d’anar al post An apple a day keeps the doctor away, il.lustrat amb les fotos de la Sílvia Zsolt. I la Paloma Tella ens explica quin son els millors vins per maridar amb pomes a Vino y manzanas, buena pareja. De la meva banda he decidit versionar una proposta de Núvols de poma del blog L’Exquisit que fan una pinta tremenda i millor gust.

Necessitarem
2 ous
80g de sucre + 10g de sucre vainillat
100g de mantega
260g de farina
1/2 sobre de llevat Royal
1/2 culleradeta de canyella en pols
2 pomes Reineta
sucre llustre per arrebossar

Batem els ous i el sucre fins que blanquegin i augmentin de volum. Afegim la mantega fosa, la canyella i finalment la farina i el llevat tamisats. Ens quedarà una massa molt espessa

A banda, hem pelat i tallat les pomes a bocins molt petits. Jo he fet servir reinetes, però si no en trobem, podem utilitzar Golden o la varietat que ens agradi més. Afegim els bocins a la massa i els incorporem amb l’espàtula de silicona, barrejant-ho bé.

A la recepta original es deia que amb amb l’ajuda de dues culleres soperes , donem una forma arrodonida a les porcions de massa i les posem directament a la safata del forn folrada amb paper. Jo ho he posar en motllos petits de magdalena, però es cert que de la manera original agafen més la forma irregular de núvol.

Es couen uns 10 minuts a 200º . Un cop fora del forn, els deixem refredar una mica i els empolsinem amb abundant sucre llustre.

A la Banda sonora, avui sona una cançó tan anglesa com les pomes: Bees in Trees de Michael Nyman (Drowning by Numbers, 1988)