Mil fulls de foie i poma

Mil fulls de foie i poma

Aquesta és una recepta que se m’havia quedat despenjada dels dinars de les festes. Concretament, aquestes mossegades van sortir el dia de Sant Esteve i la veritat és que no en va quedar ni una. La vaig aprendre fa un parell d’anys al Taller de tapes del Xesco Bueno a l’Espai Sabores , però no l’havia recollit el blog. I és encert assegurat.

Necessitem
Una planxa de pasta de full
Sucre i canyella en pols
80 gr de foie micuit
2 pomes àcides (Granny Smith o Golden)
Almívar (20 gr de sucre + 20gr d’aigua)
1 beina de vainilla (o essencia de vainilla o sucre vainillat)

Preparem una compota amb la poma ratllada (o tallada a bocins ben petitons), la vainilla, l’aigua i el sucre, i ho coem al microones tapat amb paper film. Ho deixem refredar
Estirem la placa de pasta de full, la pintem amb aigua i un pinzell,l’empolsinem amb força sucre i canyella, la doblem sobre de si mateixa i la tornem a aplanar una miqueta amb el corró. Es punxa ben punxada, es torna a espolsar amb canyella i sucre i es talla a rectangles d’uns 4 x 5 cm. Es cou al forn a 220º fins que quedi ben inflat i cruixent. Es parteixen els bocins i es farceixen amb la poma i un tall de micuit.
Si volem, podem substituir la poma per pera, figa, raim, pinya……
A la Banda sonora d’avui, un clàssic dels 80’s: In the Air Tonigth de Phil Collins, que a mi sempre em produeix una sensació d’anticipació inquieta i alhora esperançada. Com aquells moments en que et preguntes que et portarà el futur, i ho tems i ho desitges i vols i no vols que passi. Doncs això.