Salmó amb salsa de poma

Salmó amb salsa de poma
En un dels darrers tallers de la Mireia Carbó vam preparar un plat fàcil però molt efectiu: Salmó amb salsa de pastís de poma.
I aprofitant que la meva tieta Maria Lluïsa ha vingut del Perú per celebrar els seus 89 anys amb la filla, netes i besnets i que feiem un dinar familiar on havia de dur jo el segon plat i no tenia gaire estona per estar a la cuina, he rescatat aquesta recepta que ha tingut gran acceptació.
Necessitarem
4 supremes de salmò [jo les agafo de La Sirena]
Sal i pebre
2 pomes Golden
per la salsa
1  poma Golden
50 gr de panses de Corint 
250 ml de suc de poma 
25 ml de salsa de soja
25 ml de mel
Canyella en pols a gust 
 
Posem les panses en remull en el suc de poma durant uns 15 minuts. Un cop s’han hidratat, afegim la poma pelada i a bocins, la salsa de sola, la mel i la canyella. Ho triturem tot amb el minipímer. 
 
La Mireia diu que ho hem de colar, afegir una cullerada de Maizena deixatada i fer arrencar el bull fins que agafi la textura desitjada. Jo m’he estimat més deixar la polpa i no espessir-la amb la Maizena. Queda bo igualment
 
Salpebrem el salmó i el posem en una safata que pugui anar al forn. Li posem unes gotetes de salsa i el cobrim amb grills de poma pelda tallada ben fina. Li tornem a posar una miqueta de salsa i ho posem al forn [dalt i baix] uns quinze minuts o fins que el salmó sigui cuit i la poma torradeta.  El servim amb la salsa tèbia.
 
I a la Banda sonora, una versió del Tainted Love, de la vocalista irlandesa Imelda May. A mi em sembla força sugerent