Musclos amb curri

Musclos amb curri

Com cada estiu, les Cooking the Chef ens proposen fer repesca de cuiners que, per una cosa o per una altra, no vam poder  investigar i fer una recepta. Enguany ha estat un any atropellat i he fet campana d’unes quantes convocatòries. Alguns no m’han sabut tan greu, potser perquè la seva cuina no ‘acabava d’atreure,  pero alguns era absolutament imperdonable no haver participat. Entre aquests darrers potser l’absència mes significativa era la Mey Hofmann i celebro que la repesca estival m’hagi ofert la possibilitat d’apropar-me.

La Mey Hofmann es coneguda sobretot per la seva rebosteria. La seva escola de cuina ha format a molts dels millors pastissers de casa nostra.  Pero a la biblioteca vaig trobar un llibre molt senzill que em va cridar l’atenció, perque s’allunyava de les preparacions sofisticades i ens proposava una cuina assequible i de dia a dia. Parlo del llibre El rei de la cuina. Com preparar àpats suculents per a un mateix [Editorial Cruïlla . Barcelona. 1997] i de totes les receptes que conté, em va cridar l’atenció aquesta forma diferent de preparar un producte d’estiu que m’encanta: els musclos de roca.

Necessitem
600 gr de musclos de roca
1/4 de litre d’aigua
1 escalunya
1 gra d’all
1 polsada de farigola
1/4 de l de vi blanc sec
1 culleradeta de curri
unes gotes de suc de llimona
80 gr de nata líquida
1 cullerada de vermut sec
sal marina
pebre acabat de moldre

***opcional***
1 pebrot vermell petit
1 culleradeta d’oli d’oliva

Netegem els musclos. Posem a bullir l’aigua, amb l’escalunya tallada  a trossos fins, el gra d’all aixafat, la farigola i el vi durant uns 10 minuts. Afegim els musclos ben nets , tapem la cassola i ho deixem coure uns 5 minuts mes , remenant de tant en tant

Retirem els musclos amb una escumadora, els hi traiem al closca  i els reservem. Colem també el líquid de la cocció i el reservem

Escalfem el suc reservat, li afegim el curri i les gotes de suc de llimona i ho fem bullir. Després hi aboquem el vermut i la nata liquida i ho deixem reduir tot fins a la meitat. Ho salpebrem i hi afegim els musclos.

En la recepta original s’hi afegeixen tires de pebrot vermell. Jo no ho he fet perquè a mi no m’agrada el pebrot, però per si algú ho vol fer, el procediment és el següent:

Tallem el pebrot a tires fines i el coem a foc lent en una paella amb una mica d’oli. Un cop cuits, s’afegeixen al emplatat final.

A la Banda sonora, la de la immensa sèrie House of Cards. Amb un Kevin Spacey i una Robin Wright en estat de gràcia, fent el paper de les seves vides en la pell dels despietats, cínics, amorals e implacables Frank i Claire Underwood. Feia temps que no gaudia tant amb una sèrie d’intriga política !