Conill amb albercocs

Conill amb albercocs

A l’estiu, toca repesca del Cooking the Chef, Aprofito per descobrir chefs als quals per un motiu a un altre, no m’hi vaig poder dedicar. Repassant la llista, veig que aquest hivern (des de setembre 2016 a juny 2017: jo funciono amb anys escolars) he fallat força. Ha estat un any atropellat. I entre els chefs que m’he perdut, he decidit rescatar el Hermanos Torres amb una recepta prou interessant de conill amb albercocs.

Els Hermanos Torres son uns bessons que exploten aquesta circumstancia per a fer programes de cuina amables i populars.  Les seves receptes potser no son massa innovadores però son assequibles i donen bon resultat. I encara que ells sempre parlen del “toque Torres”, els ingredients i estris que utilitzen es troben fàcilment a totes les cuines.

Aquesta manera de preparar el conill dona un resultat diferent. Evidentment, és una recepta de temporada, encara que a l’hivern podríem substituir els albercocs per orellanes rehidratades. Podeu veure aqui el programa de TV on ho expliquen

Necessitarem
8 espatlletes de conill
1 ceba
3 grans d’all
4 albercocs
1 cullerada de mostassa a l’antiga
100 ml de moscatell
300 ml de brou de pollastre
3 grans de cardamom
1 branqueta de romaní
1 bocí de gingebre

Per la guarnició

1 nou de mantega
3 albercocs
1 culleradeta de romaní
1 culleradeta de salvia picadeta

En primer lloc, daurem les espatlletes de conill i els grans d’all sense pelar en una cassola de ferro a foc intens. Aixi els segellem i els sucs queden a l’interior, Un cop estan daurats els retirem i deixem els alls a la cassola.

Afegim la branqueta de romaní, la ceba en juliana ben fina, el cardamon, el gingebre a bocins y la cullerada de mostassa. Abaixem el foc i deixem que la ceba es vagi confitant. Quan ja comença a estar transparent, tallem els albercocs per la mitat, els espinyolem i els tallem a llunes. Els afegim a la cassola amb el moscatell. Un cop l’alcohol s’ha evaporat , hi aboquem el brou de pollastre. Ho deixem coure tot plegat uns 8 minuts fins que les verdures i els albercocs estiguin ben tous.

Passem tota la barreja per un colador xino, i anem apretant amb una ma de morter per aconseguir tots els sucs. Aquest brou resultant, el retonem a la cassola i hi posem els trossos de conill que haviem prèviament enrossit. Ho deixem coure tot junt uns 15 o 21 minuts (fins que esta ben tou). Si al salsa no esta prou lligada, ho deixem una miqueta mes.

A banda , preparem la guarnició. Escalfem la mantega en una paella i coem els albercocs sense pinyol i partits per la mitat. Els empolsinem amb la sàlvia i el romaní i els deixem fer fins que estan ben cuits.

A l’hora de servir, emplatem el conill amb la salsa per sobre i els acompanyem dels albercocs cuits. Si volem hi podem afegir una mica mes de romaní i sàlvia

A la Banda Sonora, avui porto als Crosby, Stills, Nash & Young amb la encantadora Our House. Diumenge, solet, vacances, reformes a casa….tot encaixa