Fideus de carbassó amb pesto de tomàquet sec

Fideus de carbassó amb <i>pesto</i> de tomàquet sec

Soc una veritable adicta als gadgets de cuina de tota mena. Peladors, mandolines, estris per espinyolar, espàtules, morters, maquines de fer pasta, motllos per a raviolis, separadors de clares… Si estic trista o he tingut un dia llarg, me’n vaig a passejar per una de les infinites botigues d’aquesta mena i se’m passen tots els mals. Acostumo a caure en la temptació i surto sempre amb algun artefacte. Una dels meus últims pecats el vaig cometre a la botiga Culinarium, on vaig sortir amb una curiosa maquineta dissenyada per fer punta a les hortalisses.

L’estri en qüestió és un tallador en espiral que serveix per a fer zoodles , que és com s’anomenen els fideus de carbassó (o de pastanaga o de cogombre) que s’han posat de moda com a entrant ràpid i saludable. feia temps que el volia estrenar però només trobava receptes amb ingredients d’aquells tan poc “nostrats” com l’omeboshi o les algues.

Fins que al final, les amigues del Verd Primera van venir al rescat. El Verd Primera és un programa de televisió conduit per la Miriam Santamaria i que s’emet de dilluns a divendres a les 13 hores a BTV. Es un magazine que inclou recomanacions per a realitzar activitats físiques, entrevistes, parla de ciència i de salut i té una secció que a mi m´encanta: les receptes en vídeo dels Fogons de la Bordeta. Son un vídeos curts i molt visuals que ens portes receptes molt assequibles i variades. La persona que està al darrera de tots aquests vídeos no és una altra que la nostra Sandra Marquié a qui li vull donar públicament les gracies per a fer un producte tan xulo i engrescador.

I mirant el programa , vaig descobrir una recepta ideal per estrenar la meva maquineta, portar una carmanyola molona i saludable a la feina i a sobre fer-ho en un pim-pam; els Fideus de carbassó amb pesto de tomàquet sec.

Aquí podeu veure el vídeo:

Verd Primera: Fideus de carbassó amb pesto de tomàquet sec

Sabíeu que els zoodels són una barreja de noodle i zucchini ?? Els fogons ens ensenyen a cuinar-los ?:?? FIDEUS DE CARBASSÓ AMB PESTO DE TOMÀQUET SEC ??

Publicado por Verd Primera en Jueves, 29 de junio de 2017

Necessitem
1 carbassó per persona
Un grapat d’avellanes torrades
Un manat d’alfàbrega
6 tomàquets secs
1 gra d’all pelat
El suc de mitja llimona
Parmesà ratllat al gust
Sal, aigua i oli d’oliva

En primer lloc, preparem el pesto. Triturem l’all, las avellanes, les fulles d’alfàbrega i els tomàquets secs amb un minipimer. Ens sortirà una pasta molt espessa que anirem emulsionant amb oli. L’amanirem amb sal i el suc de llimona. Si encara esta massa espessa, li podem afegir una miqueta d’aigua. Finalment hi afegim el parmesà ratllat. Aquest pesto el poden conservar dies a la nevera ja que l’oli que porta li fa de conservant.

A banda, rentem els carabassons i sense pelar-los, els passem pel tallador en espiral. Obtindrem una mena d’espaguetis vegetals que saltejarem amb una mica de sal i oli d’oliva en un wok o paella de parets altes.

Ho servim calent o a temperatura ambient i el condimentem amb la salsa pesto que ja tindrem preparada.

A la Banda sonora, avui sona una cançó tan fresca com la recepta. Raspberry Beret del artista abans anomenat Prince. Sempre em fa moure els peus i m’alegra l’ànima !Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *