Dues maneres d’arrebossar llagostins

Dues maneres d’arrebossar llagostins

Les últimes setmanes i per casualitat, he descobert dues maneres diferents d’arrebossar gambes i llagostins. Les dues sorprenents i molt bones. La d’arròs verd vietnamita va ser gràcies a un post de La cuina de la Mussola , que va reproduir l’Anna Fornell i que  a més em va explicar on aconseguir-lo (gràcies a les dues ! 😉 .

La segona, és una recepta extreta del magnífic llibre Soul Spices de l’Anjalina Chugani, on com sempre combina els sabors i el aromes d’Orient amb una mirada més occidental de la cuina. Genial també.

Doncs som-hi

Amb arròs verd vietnamita
450 gr de llagostins pelats
Sal i pebre
40 gr de farina
2 ous grans
100 gr d’arròs verd vietnamita
Oli de gira-sol per fregir

El més difícil d’aquesta recepta és aconseguir l’arròs verd vietnamita. Un cop el tens, el fet en si no te cap secret. Salpebrem les cues de llagostí, i les arrebossem amb farina blanca, ous i l’arròs verd. Les punxem en una broqueta de bambú i les fregim en oli de gira-sol ben calent.

Amb coco i llima
450 gr de llagostins pelats amb cua
40 gr de farina
1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de pebre
2 ous grans
70 gr de panko
145 gr de coco rallat
la pell rallada d’una llima
Oli de gira-sol per fregir

Aquest tampoc te cap misteri. En un bol barregem el coco rallat, el panko i la pell rallada de la llima. Llavors, simplement punxem els llagostins o gambots en una broqueta de bambú i els passem primer per farina blanca, desprèss per ou i finalment per la barreja de coco, llima i panko.  Fregim les broquetes en oli de gira-sol ben calent fins que quedin dauradetes. Lee podem servir acompanyades d’una maionesa picantona (amb espècies, xili….)

A la Banda sonora, un hit dels EMF, imprescindible per a qualsevol festa on vulguem ballar fins que surti el sol: Unbelievable. (Schubert Dip, 1990)Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *