Hummus de carbassa

Hummus de carbassa

Avui farem una variant de l’hummus tradicional, utilitzant una hortalissa de temporada que a mi m’agrada molt: la carbassa.  El gust dolcet de la carbassa i el color que aporta aconsegueix que un simple entrant doni alegria a la taula. Jo el combinaria amb el Dip de remolatxa i magrana i amb el Dip d’albergínia i feta i aconseguirem uns entrants ben acolorits.

La recepta l’he vist al Food & Cook que es un blog de la revista Elle  i l’he adaptat al meu gust. Crec que en aquest tipus de preparacions un pot improvisar i ajustar les proporcions al que tingui al seu abast o pugui reciclar sobrants d’altres receptes.

Necessitarem
350 gr de carbassa cuita
150 gr de cigrons cuits
3 cullerades de tahini
El suc de mitja llimona o llima
100 ml d’oli d’oliva
Sal
Opcional
1/2 culleradeta de comí mòlt
2 grans d’all
Per servir
Sumac o pebre vermell dolç

Doncs la preparacio no te secret. Coem la carbassa al forn (es pot bullir, però es menys gustosa). Traiem la polpa i la barregem amb els cigrons cuits, que haurem netejat i escorregut, i amb la tahini. Afegim el suc de llimona, els condiments que vulguem (all, comí) i ho passem pel minipimer mentre anem abocant l’oli d’oliva a raig fi de manera que la pasta vagi emulsionant i obtinguem una textura fina .

Ho servirem coronat de pebre vermell dolç o de sumac, que és una espècie molt utilitzada a l’Orient mitjà i que a mi m’agrada molt de sabor. Proveu-la.

I a la Banda sonora una sensacional versió del Ruby Tuesday per Franco Battiato (Fleurs, 1999). I si ho preferiu, podeu escoltar la versió original dels Rolling Stones (1964) , una interpretacio en directe dels Cors amb en Ron Wood a Dublin (2002) o una versio heavy dels Scorpions ( 2011)