Financiers

Financiers

Els financiers son uns petits bescuits fets d’ametlla ideals per acompanyar un berenar de mitja tarda. El seu origen es remunta a l’Edat Mitjana, tot i al Renaixement van deixar de ser populars ja que l’olor a ametlla amarga podia emmascarar l’olor de l’arsènic, verí utilitzat per la noblesa. El 1890, el pastisser francès Lasne va recuperar la recepta i la va reajustar al gust modern, anomenant-la financier perquè el seu establiment estava situat a prop de la Borsa de París.

Sigui quin sigui el seu origen, el financier és addictiu. Lleuger, gustós, el seu gust d’ametlla i de mantega torrada no permet que te’n mengis només un. A partir de la recepta base, podeu anar afegint gustos diferents, com xocolata o pasta de festuc. Si aneu a Paris, aqui teniu els llocs on podeu menjar els millors. I si us animeu a casa, segur que repetireu.

Necessitarem
50 gr farina
50 gr farina d’ametlla
125 gr de sucre en pols
2 gr d’impulsor Royal
175 gr de clara d’ou
75 gr de mantega avellana (comptar amb 125 g de mantega inicial)
Un pessic de sal

Barregem tots els ingredients secs (farines, sucre, sal i llevat) amb les clares d’ou amb l’ajut de la batedora elèctrica. A banda, fem coure la mantega fins que agafi un bonic color avellana (beurre noissette) i retirem l’escuma amb petites impureses que es genera durant la cocció.

Afegirem la mantega torrada a la massa i ho batrem amb el robot durant cinc  minuts. Un cop fet, taparem la massa amb un drap de cotó i la deixarem reposar un mínim de mitja hora a la nevera, encara que ho podem perfectament deixar per l’endemà.

Un cop passat aquest temps ja podem anar omplint els motllos en tres quartes parts de la seva capacitat. Els motllos de financiers acostumen a ser rectangulars encara que si no en tenim podem utilitzar el de magdalenes.

Ho couem al forn pre-escalfat a 200ª durant 10-12 minuts

A la Banda sonora avui em ressona el Let Love Rule de Lenny Kravitz