Gotet de mousse de llimona, gelatina de cava i mandarina

Gotet de mousse de llimona, gelatina de cava i mandarina

Els darrers mesos he estat fent un Taller intensiu de pastisseria amb la Gemma Clofent a l’Escola de Cuina de la Mireia Carbó. Ha estat una immersió en les bases de la pastisseria  i encara estic processant i assimilant tot el que he après. Braç de gitano, Sacher, lioneses…mica a mica tot anirà sortint en aquest blog. Però a la darrera sessió del curs vam fer un monogràfic de gotets de Nadal que han estat el postre estrella d’aquestes Festes. I per començar us en porto un d’ideal per tancar un àpat potser massa contundent. Una refrescant mousse de llimona.

Mousse de llimona  (per 6 gotets petits)
80 ml de suc de llimona
150 gr de llet condensada
200 gr de nata per muntar

Barregem el suc de llimona amb la llet condensada. Afegim amb moviments suaus la nata semi-muntada. La repartim en els gotets i ho reservem a la nevera. Ho podem congelar.

Gelatina de cava
200 ml de cava
100 ml d’almivar TxT
5 fulles de gelatina

Hidratem la gelatina en aigua freda. Fem l’almívar en una proporció tant per tant (igual quantitat d’aigua que de sucre) i el barregem amb el cava. Escalfem una mica d’almívar per dissoldre la gelatina i ho afegim a la barreja. Ho deixem quallar en un recipient pla i ample (la làmina no ha de tenir massa gruix) .

Muntatge del gotet

Tallem la gelatina de cava amb un ganivet esmolat a tires finetes i en fem petits cubs.
Coronem la mousse amb els cubs.
Hi afegim grills de mandarina, fruits del bosc (mores, gerds, maduixots …..) o grills de taronja tallats a sang (sense gens de part blanca.

A la Banda sonora, el Take Me Out dels Franz Ferdinand que te una de les entrades mes memorables del rock. És una cançó especial perquè no segueix el ritme que t’esperes i et descol·loca. Molt bona.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *