Cabell d’àngel

Cabell d’àngel
Una de les famílies de la Cooperativa Les Trementinaires tenia una super collita de carbasses de cabell d’àngel i en regalava a qui en volgués. L’Elisenda es va agenciar un bonic exemplar de mes de quatre kilos i fa dies que em va proposar de fer-ne.
Dit i fet. Ens vam documentar a la xarxa – al El rebost de la Montse  o a No tot són postres a la cuina i vam començar l’operació confitura. La primera sorpresa va ser com era de difícil obrir una carbassa d’aquest tipus. Ens vam estar barallant sense miraments amb ganivets, corrons i tota mena d’estris, evitant la solució proposada per alguns blogs d’esberlar-la al terra i finalment, la intervenció d’en Carles va produir una fissura a la cuirassa carbassil per la que vam poder atacar. Peró anem per parts.
Necessitarem
Una carbassa de cabell d’àngel
Sal
Sucre
Pell del llimona
Canó de canyella
Pots per guardar-la

Primerament rentarem la pell de la carbassa i la trencarem a trossos grans (ja he explicat com de difícil va ser aquesta primera operació !). Li traiem les llavors que podem netejar i torrar al forn amb una mica d’oli i sal

Un cop aconseguit, bullim els trossos coberts d’aigua i un grapat de sal uns 30 minuts en olla normal i uns 20 minuts amb olla a pressió

Un cop passat aquest temps ho deixem refredar, escorrem la carbassa i traiem la polpa, descartant la pell i les llavors. Té una textura filamentosa. La deixem escórrer, traient tota l’aigua que podem i reservem un got d’aigua de la cocció per desprès.

Pesem la polpa i afegim 600 gr de sucre per cada kilo (en algunes receptes la proporció puja fins a 1:1, però nosaltres creiem que així està prou be i no es tan empalagós). Ho posem en una cassola hi hi afegim un parell de canons de canyella i i la pell d’una llimona i mitja. Nosaltres no vam pensara fer-ho, però és millor posar la canyella i la llimona dins d’una malla, perquè sinó després cal anar traient els bocins.

Ho posem a coure a foc ben baix durat una hora , remenant de tant en tant.

Quan esta feta, apaguem el foc, la deixem refredar, retirem la canyella  i la pell de llimona i la posem en pots. I ja esta llesta per fer servir

 La Banda sonora d’avui vol retre homenatge a Joe Cocker, un altre dels grans que ens ha deixat, amb una cançó que lliga be amb un estat d’ànim ben dolc: You Are So Beautiful. Gracies per totes les Bandes sonores que ens has regalat.