Magret d’ànec a la taronja

Magret d’ànec a la taronja

Aprofitant la inusual circumstància que avui venien a dinar les dues princeses -conjunció còsmica que no s’havia produit des del dia de Sant Esteve- he preparat un dels plats estrella de la meva prole: el magret d’ànec.

La veritat és que els hi agrada de totes maneres: sol, amb salsa agredolça, amb compota de poma, ceba confitada, fruits del bosc….El que funciona és combinar l’anec amb una salsa dolça. Jo m’he decidit al final per una salsa de taronja, molt apropiada per aquesta època de l’any. En podem trobar forces variants com la recepta del Magret d’ànec amb taronja i mel del Cuina per llaminers o el Magret d’ànec a la salsa de taronja del programa Cuines a TV3.

Necessitarem: 
Un magret per cada dues persones
Dues taronges per cada magret
Una cullerada generosa de mel per cada magret
Dues culleradetes de vinagre de mel o balsàmic

En primer lloc tallarem en forma d’enreixat al pell dels magrets per a facilitar-ne la cocció i els salpebrerem. Els fem en una paella amb poc oli i a foc fort i, sobretot, comencem per la banda de la pell del magret. El coem uns 7 minuts i despres el coem de l’altra banda uns 4 minuts més. Els retirem i quan es refredim els tallem a filets fins.
A banda, pelarem la meitat de les taronges, els hi treurem curosament la part blanca i les tallarem a grills, vigilant que no quedi la pell. Amb la resta de taronges, en farem suc.
Colem el greix que ha quedat a la paella per treure les impureses. El tornem a posar al foc i li afegim el suc de taronja i dues culleradetes de vinagre de mel. Ho deixem reduir i quan ja està més espès, hi afegim les cullerades de mel i els grills de taronja. Deixem que s’espessi i ho reservem.
Servim els filets d’ànec acompanyats de la salsa de taronja i mel.

I com que poques coses em produeixen mes joia que compartir un dinar amb les meves princeses, a la Banda Sonora d’avui, Joy dels Iron &Wine (Ghost on Ghost, 2013).Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *