Crema de carbassa amb poma i gingebre

Crema de carbassa amb poma i gingebre
Aquest mes, a les receptes saludables que preparem amb la Marga Legorburu i la Paloma Tella, ha tocat la carbassa. La Marga, com sempre, ens explica les propietats saludables de la carbassa i algunes anècdotes relacionades al seu post Que no te den calabazas !. I en el blog d’Andana Enoteca, la Paloma ens explica com Maridar platos con calabaza. I de la meva banda, he recuperat una recepta que vaig publicar fa uns mesos però que segueix sent vigent i ben bona. Gaudiu de les cucurbitàcies !
La crema de carbassa és un clàssic plat d’hivern. Pero per Sant Esteve, vaig fer una variant , incorporant ingredients que li aporten un gustet diferent, com la poma i el gingebre. Podem veure exemples com la Crema de carbassa, pastanaga i gengibre del blog b12.cat o la Crema de carbassa i poma amb formatge blau del blog Dolors, Marta, Inge. Pero jo vaig optar per la poma i el gingebre i la veritat és que el resultat va valdre la pena.
Necessitem
Una ceba morada o de Figueres
Una carbassa d’aproximadament un kilo
Un tros de gingebre
Una poma golden
Sal i oli d’oliva
Primer sofregim la ceba amb una mica d’oli a foc. Quan ja esta toveta, afegim el gingebre pelat i tallat a bocins, la poma i la carbassa pelades i a daus i ho deixem sofregir també.
Un cop estan sofregits, ho cobrim d’aigua i si volem, li afegim una culleradeta de caldo vegetal en pols. Es deixa bullir fins que la carbassa està tova. Es retira del foc i es tritura amb el minipímer.

Ho podem servir amb un rajolí de crema de llet i unes torradetes fetes de pa de motllo aplanat  amb el corró.

I la Paloma ens proposa un maridatge ben especial: Para una crema tan elegante, delicada y con un ligero dulzor hemos escogido BASA, un vino blanco considerado uno de los mejores de la D.O. Rueda. Elaborado con uva verdejo por la Compañía de Vinos de Telmo Rodríguez. Su rico aroma afrutado enriquecerá este plato y podremos disfrutar tanto del vino como del plato.
Per la Banda Sonora, una petita meravella que vaig descobrir fa uns dies: Folk Tune Rhapsody I dels Spark, o com es pot fusionar música classica i folk de forma sobèrbia.