Semifred de cítrics amb crocant d’ametlla

Semifred de cítrics amb crocant d’ametlla

Pel dinar de Sant Esteve volia fer unes postres lleugeres i desengreixants. I aprofitant que la collita de taronges de La Torre enguany és abundant, vaig pensar a fer una mousse freda de cítrics. Vaig partir de la recepta del Semifred de taronja del Bufet de Postres i el resultat ha estat molt bo i ben refrescant. Però enlloc de fer un sol pastís, ho he preparat en vasets individuals.

Necessitarem:
4 ous.
150 gr. de sucre.
4 taronges + 1 llimona.
1 sobre de gelatina en pols (12gr.)
200 ml de nata per muntar.
Pel crocanti
Ametlla Marcona triturada a bocins
Sucre
Aigua
Per guarnir
Un Physalis per vaset (optatiu)

Es renten els cítrics i s’assequen. Espremem el suc i ratllem la pell d’una taronja i d’una llimona. Separem els rovells de les clares i els batem amb el sucre fins que augmentin de volum.

Afegim la pell ratllada i el suc de les taronges i la llimona. Un cop tot esta barrejat, reservem una petita part on hi deixatem el sobre de gelatina i posem la resta a escalfar sense que arribi a bullir.Ho ajuntem amb la reserva amb la gelatina, ho barregem ben be i ho deixem temperar.

A banda muntem les clares a punt de neu i la nata líquida. Quan la barreja esta ja mes freda, les incorporem amb moviments suaus. Ho posem dins de vasets i ho deixem al congelador un mínim de 4 hores.

A banda, podem preparar el crocant d’ametlla fent un almívar amb el sucre i l’aigua i afegint les ametlles. Cal anar remenant de manera que les ametlles es vagin garrapinyant. Un cop estiguin ben acaramel·lades, aboquem la barreja en un pirex untat amb mantega i ho deixem refredar. Llavors serà molt senzill aconseguir el crocant simplement desenganxant el crocant del pírex.

A l’hora de servir-ho, cal treure’l uns 20 minuts abans de servir perquè agafi textura de semifred i el decorem amb el crocant d’ametlla i un Physalis.

A la Banda Sonora, una canço que m’ha acompanyat tots aquests dies d’estar vivint a la cuina: Every Day is a Winding Road de la Sheryl Crow.  Refrescant com el semifred d’avui.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *