Calamars farcits

Calamars farcits

Els calamars farcits son aquells plats tradicionals en els que costa de posar-s’hi perque son molt entretinguts. Però l’esforç val molt la pena i el resultat és un d’aquells plats que acabes pensant: n’hauria de fer més sovint. La preparació es molt senzilla i el secret -com en la majoria de plats tradicionals-  està en el xup-xup. Permet moltes variants, pero jo he fet la de tota la vida que és la que triomfa a casa.

Necessitarem
12 calamars petits
400
gr de carn picada de vedella
Ceba, all i tomàquet pel sofregit
Un grapat d’ametlles torrades
Un raig de vi blanc
Una fulla de llorer
12
escuradents

Netegem a fons els calamars. Els hi traiem les plomes i les aletes i separem el sac dels tentacles. Un cop ben nets, els deixem escòrrer. Tallem a bocins petits les aletes i els tentacles. Els barregem amb la carn picada, i ho salpebrem al nostre gust. Amb aquesta barreja, anem farcint els calamars i un cop plens, els tanquem amb un escuradents. També els punxem per permetre que surti el suc de la cocció i no es rebentin

Un cop farcits, preparem un sofregit amb ceba, all i una mica de tomaquet ratllat. Quan el sofregit està cuit, afegim un bon raig de vi blanc, la fulla de llorer i els calamars farcits. Quan han passat uns deu minuts, afegim l’ametlla triturada, que notem els bocins. Ho deixem coure una mitja hora. i ja estan a punt.

Per la Banda sonora, música amb olor de mar i pesca. La meva habanera preferida,: Salió de Jamaica, cantada per Els Pescadors de l’Escala. Dum dum dum dum.4 thoughts on “Calamars farcits”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *