Calamars farcits

Calamars farcits

Els calamars farcits son aquells plats tradicionals en els que costa de posar-s’hi perque son molt entretinguts. Però l’esforç val molt la pena i el resultat és un d’aquells plats que acabes pensant: n’hauria de fer més sovint. La preparació es molt senzilla i el secret -com en la majoria de plats tradicionals-  està en el xup-xup. Permet moltes variants, pero jo he fet la de tota la vida que és la que triomfa a casa.

Necessitarem
12 calamars petits
400
gr de carn picada de vedella
Ceba, all i tomàquet pel sofregit
Un grapat d’ametlles torrades
Un raig de vi blanc
Una fulla de llorer
12
escuradents

Netegem a fons els calamars. Els hi traiem les plomes i les aletes i separem el sac dels tentacles. Un cop ben nets, els deixem escòrrer. Tallem a bocins petits les aletes i els tentacles. Els barregem amb la carn picada, i ho salpebrem al nostre gust. Amb aquesta barreja, anem farcint els calamars i un cop plens, els tanquem amb un escuradents. També els punxem per permetre que surti el suc de la cocció i no es rebentin

Un cop farcits, preparem un sofregit amb ceba, all i una mica de tomaquet ratllat. Quan el sofregit està cuit, afegim un bon raig de vi blanc, la fulla de llorer i els calamars farcits. Quan han passat uns deu minuts, afegim l’ametlla triturada, que notem els bocins. Ho deixem coure una mitja hora. i ja estan a punt.

Per la Banda sonora, música amb olor de mar i pesca. La meva habanera preferida,: Salió de Jamaica, cantada per Els Pescadors de l’Escala. Dum dum dum dum.2 thoughts on “Calamars farcits”

  • After reading your article, it reminded me of some things about gate io that I studied before. The content is similar to yours, but your thinking is very special, which gave me a different idea. Thank you. But I still have some questions I want to ask you, I will always pay attention. Thanks.

  • I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *