Nous caramel.litzades

Nous caramel.litzades
El Helado de nata con nueses flitas és un clàssic de qualsevol restaurant xinès. Tenen un nosequè addictiu que fa que no puguis parar de menjar-ne. I per sort, en el darrer Taller amb la Mireia Carbo -que va ser tristament el darrer taller al Club Social Caprabo– ens va explicar com fer-les a casa. I la veritat és que el resultat supera totes les espectatives. Sòn brutals

Necessitarem
100 gr de nous
100 gr de mel
66 gr de
sucre [moré]
Mitjà branca de canyella
100 gr d’
aigua
Oli de girasol per fregir

En un cassó barregem les nous, la mel, el sucre, l’aigua i la canyella. Ho posem a foc ben baix i ho deixem bullir uns sis o set minuts, donant temps a que les nous s’hidratin. Un cop cuites, les podem guardar dins del seu propi almívar a la nevera.

A l’hora de menjar-les, les treiem de l’almívar i les deixem escòrrer en un plat inclinat. Un cop les hem separat de l’almívar, les fregim en oli de girasol ben calent fins que estan torradetes. Les treiem i les deixem refredar una miqueta abans de servir-les.  I ja està. Fàcil, oi?

Son fantàstiques amb fruita del temps, gelat de nata o de vainilla o mató de cabra, tal i com jo he fet en la foto que acompanya el post.

Per a la Banda Sonora d’avui, un descobriment fet gràcies a Radio Wapa. Raphael Gualazzi, amb el seu Don’t Call My Name : energia i bon rotllo en estat pur !5 thoughts on “Nous caramel.litzades”

 • Crec que la nata amb nous fregides són el nostre postre de referència al restaurant xinès, bé i el "platano flito flambeado" tampoc hi falta! Jajajaja!
  Lo de la Mireia és un bon pal!!! Tants anys donant classes i que per la punyetera crisi hagi de tancar el club social Caprabo és ben trist! Però la Mireia no m'amoïna sé que no s'estarà quieta i allà a on vagi allà estarem! 🙂
  Molts petons Laura!!

  Nuni

  PD: Avui al matí he comprat nous pelades… jejejeje….

 • uiii m'encanten i t'han quedat genials!!!! llastima que no pogués anar al darrer taller de la Mireia… esperem que ben aviat torni a estar activa… aquestes les faig segur!!!

 • Laura aquesta recepta és de vici!!!!!!!!!!! La faré segur!!!!!!! Només una pregunteta: abans de caramelitzar-les, amb l'almívar, les podem guardar a la nevera dius: més d'un dia? O parlem d'una cosa d'avui per demà? I després de caramelitza-les es poden guardar uns dies tapades o tornen toves i és millor fer-les al moment???? Gràcies!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *