Terrina de carn i pollastre

Terrina de carn i pollastre
La recepta d’avui és d’aquelles que te’n pots endur de pícnic, que es menja la mar de be freda i que es deixa preparada la nit anterior. He partit de la recepta de Fiambre de ternera y pollo de la Su de Webos Fritos, però he afegir un parell de cosetes de la meva collita: els pomodoro secchi i la Salsa Perrins.

Es tracta de fer una mena de terrina premsada dins d’un motllo rectangular i que menjarem acompanyada d’alguna salsa freda.

Necessitem: 
Una cullerada de mantega
100 gr de bacon fumat tallat ben fi
125 gr de carn picada de vedella
125 gr de pernil dolç
Un pit de pollastre
2 ous
Mitja llesca de pa de motllo sucada amb llet 
10 pomodoro secchi
Sal, pebre, Salsa Perrins

Pintem amb mantega un motllo petit de plum cake i el forrem amb les tires de bacon mirant que quedin encavalcades.

A banda, barregem la carn picada, el pernil dolç també picat, els dos ous batuts i la llesca de pa. Ho salpebrem i li afegim un raig generòs de Salsa Perrins. Tallem els pits de pollastre a filets
 
Posem una capa de carn dins del motllo i l’apretem bé. Afegim els filets de pollastre i una capa de pomodoro secchi; i tornem a repetir l’operació amb una nova capa de carn i pollastre. Tanquem la preparació amb les puntes del bacon.
Es cou al forn a 180 º durant tres quarts d’hora aproximadament. Quan estigui cuit, el cobrim amb paper de plata i el prensem -per exemple amb un brick de llet- fins que estigui fred.. Haurem d’anar decantant el suc que vagi treient. El guardem a la nevera i ja ens el podrem menjar l’endemà. 
I ja se que Brad Meldhau ha sortit forces vegades, pero trobo que sempre fa una Banda Sonora sensacional. Avui Waltz for JB, en directe des de Viena l’any 2010



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *