Broquetes de botifarra i pera

Broquetes de botifarra i pera

Diuen que un dels trets característics de la cuina catalana és la combinació del dolç i el salat. Hi han molt exemples de plats que barregen tall i fruita: ànec amb peres, pollastre amb prunes o pomes farcides de carn.

Les broquetes que proposo pel repte de Memòries d’una cuinera del mes de maig s’inscriuen en aquesta tradició. Ben senzilles de fer, sòn boníssimes.

Necessitem
1 butifarra crua de qualitat com la de les Xarcuteries Margarit
1 pera Conference grossa
2 cullerades de sucre moré 
Una mica de mantega

Coem la butifarra com en tinguem costum. Jo les acostumo a coure en una paella en fred barrejant oli i aigua i deixant que, un cop evaporada l’aigua, es torri amb l’oli. Un cop cuita, la tallem a rodelles. 

Pelem la pera, li treiem el cor i la tallem a daus. En un pot fem fondre la mantega, hi afegim el sucre i els daus de pera. Ho deixem caramelitzar a foc ben lent. 

I ja està. Muntem la broqueta intercalant un tall de botifarra i un de pera caramelitzada.

I per la Banda Sonora, la versió de l’Smells Like Teen Spirit dels Nirvana, feta per la Patti Smith  a Twelve [2007]
Imprimeix
Subscriu-te!
Facebook
Instagram
Pinterest
Google+
http://www.cuinejar.cat/2013/05/24/broquetes-de-botifarra-i-pera/


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *