Pa de cervesa negra

Pa de cervesa negra

Aquestes vacances de Setmana Santa estic força tancada a l’estudi i amb poc temps per estar a la cuina. No obstant, i gràcies a una ampolla de cervesa torrada El Maset que em va regalar en Miquel Àngel, m’he animat a fer el pa de cervesa negra del llibre d’en Daniel Jordà. I sembla que, mica a mica, li vaig agafant el “tranquillo”.

Ens caldrà:
500 gr de farina de força
125 ml de cervesa negra
100 gr d’ou (2 de petits)
75 gr de sucre
80 gr de mantega
12 gr de sal
14 gr de llevat sec de forner (o 40 gr de fresc)
Per guarnir
Engrut i llavors de rosella

L’engrut es fa deixatant 1/2 cullerada sopera de farina en mig got d’aigua. Ho posem al foc i sense deixar de remenar esperem que bulli un parell de minuts. Es deixa refredar i serveix com a cola per enganxar les llavors

  • Barregem i pastem tots els ingredients menys la mantega, que afegirem al final quan la massa estigui ben lligada
  • Ho deixem reposar uns tres quarts d’hora
  • Ho tallem a peces d’uns 100 gr (a gust) i ho bolegem
  • Pintem les boles amb engrut i hi empolsinem les llavors de rosella
  • Deixem que dobli el seu volum
  • Ho coem al forn ben calent uns 10 minuts aproximadament. Ho deixem refredar sobre la reixeta

I ja està ! Serveix per acompanyar hamburgueses, salsitxes o fins i tot un bon formatge amb cos

Per la Banda Sonora, una canço de Ben Harper, Ground on Down , d’aquelles que et fan moure si o si, amb una guitarra senzillament brutal (Fight for Your Mind, 1995)

Imprimeix

Subscriu-te!
Facebook
Instagram
Pinterest
Google+
http://www.cuinejar.cat/2013/03/31/pa-de-cervesa-negra/


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *