Calamars a la manera de la Pepeta Renom

Calamars a la manera de la Pepeta Renom

La Pepeta Renom era la besàvia del meu amic Pere i va néixer a Sabadell l’any 1899. L’any 1916, va aprendre dels pescadors de Castelldefels com preparar amb vi blanc els popets que acabaven de pescar. Aquesta recepta s’ha trasmès de pares a fills com un secret familiar, fins que el seu besnét ha tingut la gentilesa de compartir-la amb mi i autoritzar-me a publicar-la

La recepta familiar es fa amb popets, però jo m’he pres la llicència de substituir-los per uns calamars no massa grossos que vaig trobar al mercat. Mès fàcil, impossible ! I estan boníssims !

Necessitarem:
1 kg de calamarsets o popets
Pebre vermell i negre mòlt
1 got de xerés sec
All i julivert picat
Un polsim de sal

Es netegen els calamars i es tallen a rodelles no massa fines. Es fregeixen en una cassola tapada amb oli ben calent.

Quan deixen anar el suc rosat, s’empolsinen amb pebre vermell i negre, un pessic de sal i s’hi aboca un got de xerès sec.  Es baixa el foc i es deixa reduir

Quan la salsa queda untosa i de color rosat, s’afegeix all i julivert picat a bocins grans. Es donen un parell de voltes i es retira abans que es cremi l’all.

Es ideal acompanyar-ho amb arròs blanc, però una amanida també fa el fet.

Per la Banda sonora d’avui una cançó entranyable, Still d’Elvis Costello (North, 2003)



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *