Pa de maduixa i xocolata blanca

Pa de maduixa i xocolata blanca

Aquest cap de setmana tocava repte del #ComandoPanarra: un pa de maduixa i xocolata blanca del llibre Panes Creativos del Daniel Jordà. Encara que a la recepta original el resultat eren una mena de panets rodons, jo he optat per utilitzar el motllo de pa d’IKEA que va la mar de bé per aquests menesters.

El resultat és una mena de brioix dolcet molt i molt bo, molt adequat per esmorzars i berenars. Encara soc molt aprenenta amb aquest món de les masses llevades, però mica a mica la farina i jo ens anem entenent i comencen a sortir coses interessants.

Necessitarem:
500 gr de farina de força
35 gr de sucre
10 gr de sal
30 gr de llevat fresc de forner
100 gr de mantega
2 ous mitjans
150 gr d’aigua
200 gr de xocolata blanca (la pastilla de Nestlè fa 180 gr)
100 de maduixes deshidratades

En primer lloc, barregem tots els ingredients menys la mantega, la xocolata i les maduixes, tallades a bocins, que afegirem quan la massa ja estigui lligada. Ho deixarem reposar uns 45 minuts

Tensarem, plegarem i farem boles de la massa. En el meu cas jo l’he deixat en una sola peça. Ho posarem dins del motllo, untat amb mantega i ho deixarem llevar tapat amb un drap de coto o fil fins que dobli el seu volum (en el meu cas han estat un parell d’hores, però depen de la temperatura)

Encendrem el forn a temperatura màxima. Un cop calent, posarem a coure el pa a 200º amb calor de dalt i de baix uns 30 minuts (fins que estigui torradet i l’agulla de fer mitja surti neta). El deixem refredar sobre una reixeta.

I per la Banda Sonora, una versio del If You Love Somebody, de l’Sting interpretada per la Silje Nergaard