Coca de llimona amb gust de llimona

Coca de llimona amb gust de llimona

Pensareu que és un títol una mica estrany, no? Les coques de llimona tenen gust de llimona. Peró moltes vegades només és un lleuger aroma que evoca el cítric original. En canvi, aquesta recepta que proposo si que te gust de llimona. I per això, o agrada molt o no agrada gens.

A la xarxa, hi ha moltes receptes de cocs de llimona. Molts d’elles sòn variants de la coca de iogurt, en la qual s’utilitza un iogurt amb gust de llimona  i una mica de pell ratllada, com el meravellòs Bizcocho rápido de limón de la Su de Webos Fritos. Una altra variant entronca amb la cuina tradicional valenciana utilitzant gasoses i coent la coca en una llauna (d’aqui el nom) com la Coca llanda de llimona.

Però desprès de molt buscar, n’he trobat una que m’ha robat el cor perquè utilitza TOTA la llimona. I amb llimones del jardí de la Torre, 100% naturals i amb una pell boníssima i sense cap producte químic, val la pena.

Necessitarem:
1 llimona sense tractament químic
200 gr de sucre
3 ous
70 gr d’oli (de girasol o oliva)
175 gr de farina
1 sobre de llevat Royal

Netejem la pell i  tallem a vuitens la llimona. Ho triturem tot amb el robot de cuina fins que quedi una pasta. Ho reservem.

Batem els ous i el sucre fins que blanquegin. Si volem fer un pastís mes esponjós , separem els rovells i les clares i aquestes les batem a punt de neu i les afegim al final de la barreja.

Emulsionem la massa abocant l’oli mica a mica fins que es vagi incorporant. Després hi barregem el triturat de llimona, la farina i el llevat.

Ho barregem ben be fins que tot agafi consistència. Ho deixem reposar uns 10 minuts

Escalfem el forn a 180º. Quan ja està calent, introduim el pastís en un motllo que haurem preparat com sempre (mantega i farina en pols) . Ho coem fins que, al punxar, surti l’agulla neta. Ho servim empolsinat de sucre glass

I de Banda Sonora, una versió del Calling You cantada per Caecilie Norby (My Corner Of The Sky, 1996)