Pa d’oliva verda

Pa d’oliva verda

Amics, estic completament abduïda pel tema aquest de fer pa a casa. I la culpa la té el mestre forner Daniel Jordà que ha creat un grup de bojos per la farina que es troben a Facebook en un grup anomenat #ComandoPanarra.

En Daniel, que a més de ser un geni del pa, és una bellissima persona, ha tret un llibre que s’ha convertit en la Biblia de l’aprenent de forner: Panes creativos.

Si una ve de gust, l’altra més. I així, m’he proposat anar fent totes les receptes del llibre, i mica a mica, anar aprenent tota aquesta liturgia de la farina, la sal, el llevat i l’aigua.

I avui, per començar, una proposta mediterrània dedicada a la Martona: el pa d’oliva verda! (p. 100)

Necessitarem:
250 gr de farina de força
100 gr d’aigua
25 gr d’oli
15 gr de mantega
5 gr de sal
1 ou
10 gr de llevat fresc de forner
125 gr d’oliva verda partida a bocins (jo l’he agafat desossada)
1 culleradeta de (jo he afegit sèsam torrat per sobre, encara que no estava a la recepta original)

Barregem tots els ingredients, menys les olives i el romani, fins que quedi una massa lligada. . Llavors incorporem les olives i el romani i ho acabem de barrejar.

Ho deixem reposar 45 minuts tapat amb un drap de cotó. Ho bolegem (en una, dos o tres porcions, al gust). Deixem que fermenti fins que dobli el seu volum. Ho empolsinem amb sèsam torrat

Ho coem al forn ben calent (200º) uns 15 minuts (però depen del forn). Si volem crosta afegim gel a dins del forn per a que faci vapor. Ho deixem refredar sobre una reixeta. I nyam…amb un rajolí d’oli està sensacional !

I a la Banda sonora, una versió de This Love dels Maroon 5 que a mi m’encanta, encara que la interpreti una de les concursants del Factor X britànic: Natasha Bedingfield. Love is in the bread !