Carn estofada amb carbassa

Carn estofada amb carbassa

Els estofats i “platillos” sòn plats d’hivern per excel·lencia, cal·lorics i gustosos. I la carbassa és una verdura d’hivern que pot fer funcions de d’acompanyament, com la patata. Ideal per a preparar una tarda de diumenge i tenir dinar de carmanyola uns dies.

Necessitarem:
500 gr de carn de vedella per a estofar tallada a daus no massa grossos
1 ceba
3 grans d’all amb pell
2 tomàquets madurs
Una carbassa violí
Un farcellet d’herbes
Un bon raig de conyac
1 cullerada de Fond de Veau
Sal, pebre i comí en pols

El procediment és el de qualsevol estofat. Primer passem la carn per l’oli per a segellar-la , la retirem, i en el mateix oli fem un sofregit de ceba, all i tomàquet. Hi afegim un bon raig de conyac, el deixem evaporar i posem la carbassa i la carn a fer xup xup a la cassola, cobertes d’aigua amb el Fond de Veau.

Ho deixem coure a foc ben lent fins que la carn està tova. per a que la carbassa no se’ns trenqui, anem remenant la cassola amb moviments circulars agafant-la per les nanses (no ho remenem amb cullera)

I per la Banda Sonora d’avui, una canço genuina i senzilla com l’estofat que presentem. Blackwater dels Doobie Brothers (1974). Enjoy it !5 thoughts on “Carn estofada amb carbassa”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *