Cookies amb gotes de xocolata

Cookies amb gotes de xocolata

Cada cop que sento la paraula “cookie” em ve al cap la imatge del meu fillol Joan, que una vegada quan tenia escassament dos anys, ens va tenir tota la nit en dansa en un alberg bramant a tot volum “Vull cookies!”, reclamant les que se li havien cruspit els ganàpies de son germà i la meva filla, entre altres.

Si, Joan, Tenies tota la raó del món. Les cookies són  una ajuda inestimable per a recuperar l’equilibri vital. I quan tenen chips de xocolata, millor que millor. Així, pots trobar receptes de Chocolate Chips Cookies al receptari de la Nigella Lawson o al de la Martha Stewart.

Però al final, em vaig animar gràcies al magnífic blog Cocina para emancipados que ha publicat una recepta de cookies amb gotes de xocolata, fàcil, assequible i resultona. L’unic problema és que a totes les receptes diuen que es poden guardar en un pot hermètic, però mai em dona temps a que passi, perque s’acaben abans, molt abans. En realitat es volatilitzen amb una facilitat pasmosa.

Necessitem:
175 gr de sucre
115 gr de mantega a temperatura ambient
1 ou
195 gr de farina blanca
1/2 culleradeta d’extracte de vainilla
1/4 de culleradeta de sal
1/2 sobre de llevat Royal
100 gr de gotes de xocolata (la marca Vahiné en fa. Si no es poden posar bocinets de xocolata)

Barregem el sucre i la mantega fins aconseguir una textura cremosa. Afegim l’ou, l’extracte de vainilla i seguim batent. Finalment s’incorpora la farina, la sal i el llevat.

Un cop la pasta es homogènia, afegim les gotes de xocolata i les barregem.

Amb una cullereta, agafem bocins de massa i les anem posant sobre la safata de forn forrada amb paper. Cal deixar espai entre les galetes, perque augmentaran de volum.

Les fornegem al forn que haurem prèviament escalfat a 180 ª. Si volem que quedin toves pel centre, les coem uns 10 minuts i si les volem torradetes les deixarem un parell de minuts més. Les deixarem refredar sobre una reixeta.

I avui, un descobriment musical. Julia Kent, antiga cellista d’Antony and the Johnsons, dedicant el seu disc  Delay (2007) als aeroports del món. I entre tots, Arlanda, es clar.