Cake de plàtan i ametlla

Cake de plàtan i ametlla

Una de les primeres receptes que vaig penjar al blog va ser una coca de plàtan sortida del llibre de la Neus Junqueras “Llepolies i pastissos”. Gairebé un any mes tard,  i gràcies als meus amics de la fruiteria del barri que tenien plàtans molt madurs i que me’n van regalar un bon grapat, m’he animat a tornar-lo a fer. Això si: aquest cop he fet fotografies, l’he posat en un motllo de plum cake i li afegit ametlles a bocins.

Necessitem
125 gr. de mantega
125 gr de sucre
3 ous
150 gr de farina
1/2 sobre de llevat
un pessic de sal
3 o 4 plàtans madurs
75 gr d’ametlla triturada

Es barreja el sucre amb la mantega fosa fins fer una pasta lligada. S’afegeixen els ous i la farina amb el llevat i el pessic de sal.

A banda, triturem els plàtans madurs amb el minipimer i els afegim a la massa. Al final, hi afegim els bocins d’ametlla i ho barregem amb l’espàtula. Ho deixem reposar un mínim de mitja hora a la nevera per deixar temps a que el llevat faci la seva feina.

S’aboca en un motllo de plum cake untat amb mantega i empolsat amb farina i ho coem al forn pre escalfat a 180º aproximadament una mitjà hora. Quan falten cinc minuts, ho empolsinem amb sucre moré i deixem que es caramelitzi.

I per la Banda sonora d’avui he estat dubtant entre dues de les meves cançons predilectes de REM: Everybody Hurts (Automatic for the People, 1992) i Imitation of Life (Reveal, 2001). I he decidit posar les dues. Long Life Michael Stipe !