Magdalenes amb mel, mató i pinyons

Magdalenes amb mel, mató i pinyons

Quin maldecap ens han donat les amigues de les Memòries d’una cuinera amb la proposta d’aquest mes de juny: mel i mató. És que el mató amb mel és tan fàcil que no te cap misteri: es posa el mató en un plat i un rajolí de mel al damunt. I llestos

 A partir d’aquí, he començat a donar voltes i voltes intentant trobar una combinació que em vingues de gust. I al final he optat per unes magdalenes amb mato, mel i pinyons, una variant de les clàssiques d’en Xavier Barriga. Tot i que he variat una mica les proporcions i he consultat altres receptes com les Magdalenes de mató a “No tot són postres a la cuina”. I desprès m’he deixat guiar per la intuïció. I el resultat ha passat la prova dels adolescents: han afirmat que estaven boníssimes i les han arrasat!

Ens caldrà:
2 ous
100g de sucre
2 cullerades soperes de mel
220 de farina
200 g de mató
150g d’oli (jo l’he fet servir verge de girasol amb vainilla)
1 sobre de Royal
un grapat de pinyons

Barregem els ous amb el sucre i ho batem fins aconseguir una crema. Hi afegim el mató i l’oli de girasol i ho anem batent fins que quedi ben lligat. Afegim la farina i el llevat i ho barregem fins que quedi una crema espessa i homogenia.

Llavors ve un punt fo-na-men-tal: ho deixem reposar a la nevera un mínim d’una hora (i aixi deixem que el llevat treballi) . Pot ser d’un dia per l’endemà.

Omplim els motllos fins la meitat. Poden ser de silicona o de paper dins de motllos mes grans. Hi posem pinyons al damunt.

Es posa al forn prèviament escalfat i ho deixem coure uns 20 minuts aproximadament o fins que estiguin dauradetes.
I avui, jazz suec de primera divisió. Elevation of Love dels Esbjorn Svensson Trio, (Seven Days of Falling, 2004).