Còctels amb Vichy

Còctels amb Vichy

Tothom que em coneix sap que soc una veritable militant del Vichy català. No hi ha aigua amb gas al món que em sembli comparable, amb l’excepció de l’Aigua Imperial de la qual el meu avi va ser gerent durant molts anys. A casa no es concebia un dinar o un sopar sense aigua amb gas i em temo que això m’ha condicionat per sempre més.

Per això, quan vaig descobrir que la proposta de juny de La recepta del 15 eren els coctels i aprofitant que el Vichy fa tallers de cocteleria als Mercats de Barcelona els divendres a la tarda, ho vaig tenir clar. Els meu còctel seria una proposta no alcoholica amb Vichy, ben refrescant de cara a l’estiu que s’acosta. I enlloc d’una, al final han estat tres.

Còctel Alba
2 cullerades de sucre
1 raig de suc de llimona (2 cl)
2 fulles d’alfàbrega
2 dits de suc de pinya (8 cl)
2 dits de Vichy (8 cl)

Al fons del got posem el sucre, el suc de llimona i les fulles d’alfàbrega. Les aixafem amb una massa (o una ma de morter). Afegim el suc de pinya i el Vichy. Hi posem gel picat i ho remenem suaument amb una cullereta llarga. Es decora amb una branqueta d’alfàbrega i fruits vermells.

Caipirinha de Vichy
3 cullerades de sucre
1 llima
12 cl de Vichy

En un vas ample, matxaquem la llima tallada a quarts i el sucre per a extreure les aromes de la pell de la fruita. Afegim gel picat, Vichy fins omplir el got i ho remenem amb una cullera llarga. Es decora amb una rodella de llima.

Mojito de Vichy
2 cullerades de sucre
1 raig de llimona (2 cl)
6 fulles de menta
4 cl de suc de llima
12 cl de Vichy

Al fons d’un got, es posa el sucre, el suc de llimona i les fulles de menta. Es matxaca suaument per extreure l’aroma de la menta. S’afegeix la llima, el Vichy i es reomple amb gel picat. Es remou amb una cullereta llarga. Es decora amb una branqueta de menta.

I per un còctel, encara que sigui sense alcohol, trobo que lliga un blues estripat de la ma d’un saxofonista de primera: Kyle Eastwood i el seu Black Emerald Blues ( Mystic River Soundtrack, 2003)