Gaspatxo de remolatxa

Gaspatxo de remolatxa

Per una cosa o per una altra, feia dies que no actualitzava el blog. Pero la visita de la meva tieta Maria va fer que la meva cuina es posés a tota màquina. I d’entrant, vaig pensar que un gaspatxo seria fresquet i vindria molt de gust.

De gaspatxo se’n poden fer de mil maneres: a la tradicional, de cireres,  afegint-hi síndria o remolatxa. I al final em vaig animar a preparar un gaspatxo de tomàquet i remolatxa que va quedar d’un vermell espectacular i que es mereixeria anomenar-se Gaspatxo The Hunger.

Ingredients
1 kg de tomàquet pera
1/2 kg de remolatxa cuita
1/2 pebrot verd (la gent normal en posa mes, pero a mi NO m’agrada el pebrot)
1/2 ceba
1 cogombre mitjanet
Oli d’oliva
Sal
Vinagre de Módena

Fer un gaspatxo no té secret. Es tallen tots els ingredients a bocins, es posen en un bol la nit anterior, es deixa que tot es vagi amalgamant, es tritura ben fi amb el minipímer (i es rectifica de sal i de vinagre i s’afegeix aigua si cal) i finalment, es cola amb un colador ben fi per que quedi sense cap resta de pell i polpa.

I per què l’he batejat com a Gaspatxo The Hunger ? Doncs perquè estic segura que al vampir encarnat per David Bowie a la meravellosa pelicula de Tony Scott (1983) li haguès encantat ! Una glopada de sang fresca desprès d’una llarga nit de cacera amb banda sonora de Bauhaus: Bela Lugosi’s Dead. Però si em feu triar, em quedo amb una de les escenes més inquietants del film: el comiat de Miriam al seu amant centenari

I la banda sonora d’avui no pot ser una altre que el Trio en E Flat Opus 100 D.929: Andante de Franz Schubert, oi? Olé els vampirs amb classe i fora els vampirs descafeïnats de Crepúsculo !