Bombons de xocolata per l’Anna T.

Bombons de xocolata per l’Anna T.

A  la becària del nostre Grup de Recerca, l’Anna T, li han aprovat el projecte de tesi amb moltes (i merescudes) felicitacions. Com que la vida acadèmica és un camí auster amb pocs reconeixements de la feina feta, en aquesta ocasió tenim un bon motiu de celebració.

I aprofitant que tenim reunió del Grup a final de mes, he pensat que què millor que uns bombons de xocolata ben divertits per pujar l’ànim. He prés com a punt de partida una recepta del blogaires de la Cuina vermella, pero no m’he pogut estar de començar a incorporar variacions.

Per començar, he hagut d’investigar com temperar la xocolata. La millor explicació que he trobat ha estat la del blog Delicies del Rebost que relaten en vídeo el que van aprendre en un Taller al Museu de la Xocolata. Per atemperar, hem de fondre la xocolata al Bany Maria o al microones (periodes de 30 segons i remenar per evitar que es cremi).

Un cop desfeta s’aboquen 2/3 parts sobre el marbre i es remena amb una espàtula fins baixar la temperatura (27ºC la blanca, 28ºC la de llet i a 29ºC la negre). A continuació es barreja amb la resta de xocolata fosa per aconseguir la temperatura adequada per poder treballar (28ºC la blanca, 29ºC la de llet i 30ºC la negre sense llet).

Es posa la xocolata dins de petits motllos (“patufos”) i es guarneixen amb ganyips ben diferents.

Ingredients:
Xocolata negre, xocolata amb llet i xocolata blanca
Guarniments: festucs, vainilla, granet d’ametlla, sal Màldon, ratlladura de llima o llimona, pipes, fruita confitada (taronja, cirera, maduixa…), fulles de menta fresca…

He fet diverses combinacions: xocolata blanca amb festucs i maduixa confitada, xocolata negra amb pipes torrades i sal Maldon, xocolata amb llet amb trossets d’ametlla marcona i bocins de de taronja confitada i xocolata negra amb fulles de menta fresca. Però en podem fer tantes com se’ns acudeixin.

Es deixen refredar a la nevera tapada amb film transparent per evitar que agafi olors.

I ens els podem menjar escoltant, Cigarettes and Chocolate Milk del gran Rufus Wainwright, (Uanruait, que diu en Joan)3 thoughts on “Bombons de xocolata per l’Anna T.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *