Truita japonesa de col

Truita japonesa de col

Okonomiyaki vol dir “cuinat a la planxa al seu gust” i ha estat el primer plat que hem preparat a Curset de cuina japonesa al Centre Cívil del Coll. És una mena de truita molt popular a la zona d’Osaka, Kobe i Kioto on es menja tan per dinar com per sopar. La Mihoko Sugita, la nostra professora, ens ha fet una gran demostració i el grup ens ho hem passat molt bé (sense oblidar el moment de la degustació, on no hem deixat ni una engruna)

Necessitem
200 gr de col
100 gr de ceba tendra o calçot
100 gr de carn magra de porc + bacon
gambes pelades /deshidratades
1 calamar mitjà
1 ou
1 tassa de farina blanca
1 culleradeta de Hondashi (caldo de bonítol en pols)
sal i pebre
Per condimentar
Salsa Okonomiyaki (es pot substituir per una barreja de ketchup, salsa de soja i salsa Perrins)
Maionesa
Katsuobushi (tonyina seca en làmines)
Alga Nori en pols
Gingebre ratllat

Es talla la col en juliana, les cebes tendres i el calamar i es barreja tot en un bol. S’afegeixen les gambetes deshidatades i el Hondashi

A banda es talla la carn magra a tires i es fregeix amb oli de girasol. Un cop feta es retira i es deixa refredar abans d’afegir a la barreja.

S’afegeix l’ou batut, la farina i l’aigua suficient per lligar la massa.

Es fregeix la massa amb oli de girasol en una paella d’uns 20 cm de diàmetre. Es posen les tires de bacon a la part de sobre i quan esta cuita d’una banda, es dona la volta i es cou de l’altra.

Es treu i es condimenta amb la salsa, el katsuobushi i l’alga nori.

I a la Banda Sonora, Weather With You, una meravella dels Crowded House, que són australians i no japonesos, però que fet i fet, també estan al Pacífic.