Croquetes de carn d’olla

Croquetes de carn d’olla

Aquest mes, el repte de la Recepta del 15 és sensacional: croquetes!  De croquetes es poden fer de gairebé qualsevol cosa, humils o sofisticades, dolces o salades, tradicionals o innovadores…Quan estan dauredetes i calentones te les menjaries de  quatre en quatre. La cultura de Barcelona li deu molt a les croquetes: si se’n serveixen a les inauguracions dels esdeveniments culturals, tens èxit d’assistència assegurat !

Curiosament, de croquetes no se’n fan arreu. Quan la Júlia va tornar a casa després de viure un any a l’Argentina, van ser croquetes el que em va demanar per sopar la primera nit. I son el plat estrella quan els amics d’Ultramar venen a visitar-nos.

Per això he triat una recepta casolana i molt senzilla. Les croquetes tal i com les feia la meva mare i com espero que la Júlia faci quan tingui fills

Partim de la carn que hem utilitzat per a fer el brou de la setmana. Generalment jo poso un tros de conill de vedella. Guardem els talls de dues vegades (congelem el primer).

Per preparar la massa, s’esmicola la carn  a trossets petits. Se sofregeix una ceba i quan està transparent s’afegeix la carn i es salpebra. S’hi aboca un bon raig de conyac i es deixa coure tot plegat fins que s’ha evaporat l’alcohol.

Es treu del foc, es tritura finet i es reserva. A banda, es posa mantega en una paella i es cou la farina. Es important que quedi ben cuita (agafa un color torradet). Afegim la carn triturada i anem remenant fins que quedi homogeni. Es va abocant la llet tèbia mica a mica de manera que la pasta es vagi lligant mentre remenem.

Arriba un moment que la pasta es desenganxa de la paella. Llavors s’afegeix un ou cru i es remena energicament fins que quedi incorporat a la pasta. Es posa la pasta en una safata plana i es deixa reposar un dia.

L’endemà es fan boletes de pasta i s’arrebossen amb farina blanca, ou batut i pa ratllat (en aquest ordre). Es col·loquen en una safata i ja es poden congelar per anar traient per a fer un bon sopar.

A la Banda sonora, una cançó romàntica i optimista: Everything de Michael Bublé.8 thoughts on “Croquetes de carn d’olla”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *