Carpaccios vegetals

<i>Carpaccios</i> vegetals

De vegades, menys és més. I aquests carpaccios vegetals son una bona alternativa a les amanides i poden funcionar per alleujar àpats feixucs. Els vaig tastar per primer cop a casa de la Núria i el Pep A Borgonyà i em van semblar uns entrants interessants

Com em va explicar la Núria, no hi ha una recepta tancada sino que es tracta de combinar elements diferents per a crear uns entrants atractius. Molt propi de la meva estimada embolica-la-troca, que s’avorreix si fa les coses sempre de la mateixa manera.

Vegetals tallats a làmines: ceps, xampinyons, carbassó, carbassa…
Fruits secs: pinyons, nous, avellanes, ametlles….
Fruita dessecada: bocins d’orellana, panses de Corint, aranyons, baies de Goji…
Vinagre balsàmic: Mòdena, d’avet (Lagrimus), de magrana….
Opcional: rodanxetes de cirerols, granes de magrana, escates de parmesà…

A la foto, en  podeu veure dos. Un amb aroma de bosc: xampinyons, pinyons torrats, bocins d’avellana i aranyons dessecats. Amanit amb escates de sal, oli  i vinagre balsàmic d’avet.

El segon és una opció molt fresca: làmines de carbassó, bocins de nous i granes de magrana. Amanit amb escates de sal, oli i vinagre de magrana (que es pot trobar a qualsevol botiga de productes àrabs)

A la Banda Sonora, una cançó fresca i senzilla com la recepta: Sally (1986) interpretada per la banda britànica Carmel. Ahà !

Per cert, les fotos son de la reina de l’Instagram, la Marga Legórburu. No conec ningú tan capaç de treure-li tant partit a una taula parada. Una crack !