Fals pollastre Teriyaki

Fals pollastre Teriyaki

El meu amic Amadeu, alma mater del blog Llegando a la Fàbrica de cemento, és un excel·lent cuiner i molt imaginatiu. Beu de fonts tan diverses com del canal Cooking with dog o tota mena de blocs i canals de vídeos crudivegans, flexitarians, vegetarians o el que en aquells moment li passa per la boina.

El que li agrada més fer és cuinar a quatre mans amb la seva filla i preparar tota mena de plats per a familias i amics. No és el primer cop que tasto aquest fals pollastre Teriyaki a casa seva, pero si la primera vegada que li he demanat la recepta. Ho te tot: és fàcil, es barat i és “resultón”. I com que ell no s’acaba d’animar a publicar-lo, li agafo la davantera i el recullo, perquè no caigui a l’oblit. Gracies, mestre!

Necessitem
2 pits de pollastre tallats a daus
El suc d’una llimona
Gingebre fresc
Farina blanca
Un pot de melmelada de taronja i gingebre St. Dalfour
Salsa de soja

En primer lloc, marinem el pollastre amb llimona i gingebre fresc rallat, un mínim de dues hores. Passat aquest temps, escorrem els daus de pollastre i els enfarinem. Els fregim -si tenim un wok, molt millor- i els traiem i deixem escórrer sobre paper de cuina per treure l’excés d’oli.

Un cop escorreguts, els tornem a posar a la paella amb una salsa feta barrejant la melmelada i la soja. Li donem un parell de voltes i ho servim, acompanyat d’una mica d’arrós basmati. Senzill i espectacular.

Ja sabeu que m’agraden les bones versions de temes clàssics. I per això avui a la Banda Sonora us porto una versió d’Ulf Wakenius de Message in a Bottle, una versió jazzy dels The Moleskins o la versio original de The Police i una Live d’Sting. Sending an S.O.S to the world…..