Caneló de confit d’ànec, bolets i foie amb falsa beixamel de parmesà

Caneló de confit d’ànec, bolets i foie amb falsa beixamel de parmesà

Cada any, al dinar de Sant Esteve, sempre hi ha una recepta que triomfa. L’any passat va ser  la meva adaptació de l’Hortet de Heston Blumenthal i fa un parell d’anys, les broquetes de gamba i mozzarella. Peo aquest any, la recepta guanyadora per unanimitat han estat aquest canelons de confit d’ànec, bolets i foie, recepta de l’Àngels Puntes. És una recepta que ella explica al Taller de receptes de festa a La Patente, pero que també ha penjat al blog de l’escola.

És una recepta de 10. Els ingredients no es troben al supermercat de la cantonada però no son difícils d’aconseguir. Tampoc es fa en un pim-pam -tots els canelons demanen el seu temps- però us ben asseguro que haureu invertit sàviament tots els moments que hi hageu dedicat. Veure la cara de satisfacció del personal sempre és la millor recompensa.

Necessitem (per a 4 persones)
8 plaques de lasanya
3 confits d’ànec
200 gr de foie micuit
500 gr de xampinyons
500 gr de bolets(al gust: trompetes, llenegues, ceps…)
4 cebes
Oli
Per a la falsa beixamel de parmesà
80 g de mantega
1 l de nata per cuinar
250 g de formatge parmesà (un triangle)
Pebre, nou moscada i sal
Maizena (si cal)

Per començar, posem els confits d’ànec al forn per a que es desfaci el greix i s’estovin una mica. No han d’estar massa estona, ja que ja son cuits. El greix el podem guardar i congelar per a altres preparacions. Els desossem i piqum la carn a ganivet per aconseguir bocins  petits. També netegem els bolets i els tallem a bocins petits. Ho reservem

Comencem preparant la farsa del caneló. Sofregim la ceba a foc lent amb una miqueta d’oli d’oliva. Quan ja està transparent, afegim els bocins de confit. Ho deixem coure a foc mig un parell de minuts i afegim els bolets. Si treuen aigua, els coem fins que s’evaporin. Ho rectifiquem de sal i pebre i ho retirem del foc quan veiem que esta ben cuit.

Un cop s’hagi refredat una mica, incorporem el micuit a la farsa i ho integrem de manera que quedi lligadeta.

A banda, prepararem la falsa beixamel. Fondrem la mantega a foc suau en una paella i afegirem la nata líquida. Quan arrenqui el bull, incorporarem el parmesà rallat, el pebre,a la sal i la nou moscada. Anirem remenant fins que espesseixi. Si veiem que no acaba de lligar, hi podem afegir una cullerada de Maizena. Un cop tinguem la salsa, afegirem dues cullerades a la farsaper acabar-la de lligar

Haurem bullit les plaques de lasanya segons les indicacions del fabricant (n’hi ha de fresca, de seca i de precuinada) amb aigua abundant, Quan estiguin al dente les retirarem, passarem per aigua freda i les deixarem assecar sobre draps de cuina  ben separades una de les altres. Un cop seques, les farcirem i les anirem enrotllant.

Es poden servir directament al plat, sobre una base de beixamel i amb salsa per sobre o be, col.locar-los en una safata, coberts amb la beixamel i empolsinats de parmesà ratllat i gratinar-los al forn fins que agafin un color torrat.

A la Banda Sonora, una versió esplèndida d’un clàssic entre els clàssics: Walk on The Wild Side de Jordan Mackampa. I si voleu d’altres, podeu escoltar la de Tok Tok Tok, la de Karen Souza o revisitar  l’original de Lou Reed.