Hortet a taula

Hortet a taula

A aquesta recepta fa molt de temps que li tenia ganes. però alhora li tenia tant de respecte que no acabava de trobar el moment de posar-m’hi. El seu autor és es el meu admirat Heston Blumenthal i el primer cop que la vaig veure va ser al seu programa Heston’s Feasts, concretament a l’episodi on recrea el mon d’Alícia al Pais de les Meravelles. (Heston’s Victorian Feast). Tamb´epodeu llegir a recepta original al suplement Life & Style de The Guardian, A mi em va fascinar tant el muntatge que em vaig prometre que ho intentaria. I aixi ho he fet, pero en una versió mes modesta.

Blumenthal ho fa de forma molt sofisticada però jo he optat per una versió mes assequible, simplificant els processos. En definitiva es tracta de fer una maionesa envinagrada amb ou dur, tàperes i cogombrets, cobrir-la amb oliva negra triturada i “plantar-hi” verduretes de temporada que haurem fet al vapor o a la planxa. La gràcia consisteix a triar verdures en miniatura: ramells de bròquil o coliflor, petits tomàquets cirerol, cols de Brussel·les, puntes d’espàrrec verd i verdures en format petit (pastanaga, panolles de blats de moro, etc) que podem trobar a la parada Soley de la Boqueria.

Si us animeu a seguir la recepta del mestre Blumental, treballareu amb una Salsa Gribiche i terra comestible feta d’oliva negra deshidratada barrejada amb cereals tipus Special K  (teniu les instruccions detallades a l’enllaç que us he posat al principi del post) , pero jo us proposo una versió molt mes senzilla i fàcil de realitzar. Nomès es tracta de posar-hi una miqueta d’imaginació !

Necessitarem:
1 ou, oli d’oliva, sal i vinagre per a fer la maionesa. Si us fa mandra, he trobat una maionesa amb ceba caramel.litzada de la Heinz francament sensacional
200 gr d’oliva negra sense pinyol
1 ou dur
Tàperes
Cogombrets en vinagre
Verdures de temporada: tomàquets cirerol, ramells de bròquil o coliflor, cols de Brussel·les, puntes d’espàrrec verd i verdures en format petit (pastanaga, panolles de blats de moro, etc.)

En si, la cosa no te massa complicació i la gràcia esta en el muntatge. En primer lloc, bullim l’ou fins que estigui dur, el deixem refredar, el pelem i el tallem a dauets molt petits. També tallem els cogombrets a rodelles menudes.

Passem les olives escorregudes per la picadora vigilant que no quedi una pasta sino que es mantinguin bocins. Fem la maionesa amb vinagre i li barregem l’or dur, les tàperes i els cogombrets

Finalment, preparem les verdures i les coem al vapor o a la planxa. Han de quedar “al dente”.

Per a muntar l’hort
Necessitarem un contenidor (de plàstic o alumini) que s’encaixi dins d’un recipient que ens ajudi a simular un hort (una caixa de maduixes pintada, un test…..).

Posem la maionesa amb l’ou, les tàperes i els cogombrets dins del recipient i ho cobrim amb una capa d’oliva deshidratada. I llavors, anem plantant les verduretes cuites. Si tenim espai es bonic de fer-ho en fileres per simular encara mes la idea d’hort. Vinga, animeu-vos que es molt “resultón” !

A la Banda Sonora, Shawn Calvin versionant la cançó que (possiblement) és la que m’agrada mes del meu repertori particular: Every Little Thing (He ) Does is Magic. Que no pari la màgia !Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *