Boletes de carbassa i gorgonzola

Boletes de carbassa i gorgonzola

Per a paladars vegetarians, unes croquetes suaus que donen una bona alternativa a les tradicionals de pollastre, bacallà o carn. La recepta original l’he pres del blog Pa, vi i sucre, però com és habitual, he adaptat alguns detalls al meu gust. La carbassa te un gust molt suau, que hem d’alegrar amb el gust mes contundents del gorgonzola, procurant, però, que no desaparegui.

Necessitem
1 porro
350 g aprox. de polpa de carbassa (cuita al forn)
90 g de formatge gorgonzola (o un altre formatge gustós)
½ l de llet
100 g de farina
50 g de Maizena
3 rovells d’ou
Sal i pebre
Per arrebossar
Farina blanca
ou
Panko, o farina de cigró o pa rallat

En primer lloc, tallem el porro ben fi i el sofregim lentament fins que comenci a daurar-se. Llavor, afegim la polpa de carbassa i ho barregem be Ho deixem coure junt un parell de minuts.

A banda, barrejarem la llet, la farina, la maizena, els 3 rovells i el gorgonzola. Ho salpebrarem i ho afegirem a la paella on teniem la carbassa i el porro. Ho anirem remenant a foc ben baixet fins que estigui ben ligat  la massa es desenganxi de les parets de la paella. Llavors , ho abocarem en una safata i ho deixarem reposar d’avui per demà.

L’endemà, ja podem començar a fer les boletes tal i com habitualment fem les croquetes. Personalment, a mi m’agrada molt arrebossar-les amb panko pel seu cruixent, pero ho podeu fer amb pa ratllat o farina de cigró.

Les fregim en oli ben calent i les deixem escórrer sobre un paper de cuina. Si voleu, es poden congelar sense cap problema.

A la Banda sonora, un “temazo” d’aquells que han passat a formar part de la nostra memoria colectiva. Don’t Look Back in Anger dels Oasis. Esta be començar l’any en pau.