Bunyols dolços de bleda

Bunyols dolços de bleda

Des de fa uns quants anys, cada primer diumenge de mes el gran Xesco Bueno fa un esmorzar de forquilla per a bloguers a Ca l’Esteve, on ens deixa tastar sempre  plats exquisits i sorprenents. És un moment molt especial i divertit, que combina la descoberta de nous sabors amb la trobada amb bons amics bloguers amb qui no coincidim tant sovint com voldríem.

Perquè us feu una idea us passo el menú del darrer esmorzar: Got de escudella, Xató en cullera, Frégola sarda amb pops i bolets, Pèsols negres del Berguedà, Vieiras amb salsa de callos, Trinxat de mongeta tendra amb granotes i Bunyols de bledes i de moniato.

Tot estava deliciós, però val a dir que em van encantar els bunyols dolços de bleda. Senzills, humils i llaminers, em van semblar una manera molt divertida de menjar verdura. Vaig demanar al Xesco algun aclariment i autorització per penjar la recepta i m’ho va proporcionar tot de seguida. Gracies per la teva generositat ! Doncs aqui anem:

Necessitarem
1 manat de bledes ben fresques i maques
Pasta choux
250 ml de llet
2 gr de sal
100 gr de mantega
150 gr de farina fluixa
4-5 ous sencers

El procediment és molt senzill. En primer lloc escaldarem les bledes, bullint-les 2 minuts i refredant-les amb aigua freda. Llavors traurem les penques i deixarem només les fulles, que picarem molt petites amb un ganivet. Ho reservarem,

Procedirem a fer la pasta choux tal i com expliquem en aquesta recepta.  Afegirem la bleda picada quan afegim la farina i aixi, si hi ha un excés de líquid, s’evaporará quan escaldem la pasta, abans d’afegir els ous.

Els servirem acabats de fer i ben arrebossats de sucre.

Avui una cançó tot just descoberta pero que penso que passarà a formar part de la meva Banda Sonora. Es diu Enzo i la interpreta Vincent Peirani (Living Being II [Night Walker], 2018)