Gelat de festuc

Gelat de festuc

Els festucs son el fruit sec mes popular a l’Orient Mitjà i els iranís son legendaris. Aqui no hi estem massa acostumats a menjar-ne i si ho fem, els acostumem a prendre salats com a aperitiu. Però els festucs naturals son deliciosos i es poden menjar en tota mena de preparacions, com les baklaves o en gelat.

En aquest cas, no va sortir a la primera, pero al final vaig trobar el punt combinant dues receptes. D’una banda, per la pasta de festucs he agafat la recepta de El Forner d’Alella i per la resta del gelat, m’ha agradat la versió de Directo al Paladar. El resultat ha estat molt gustós i un digne colofó al dinar oriental del Cervellonins

Necessitem
Per la pasta de festuc
125 gr. de festucs crus pelats (sense sal)
65 gr. sucre
20 gr. d’aigua
4 cullerades d’oli de gira-sol o sèsam

Pel gelat
500 ml de de nata líquida al 35% (per muntar)
250 ml de llet sencera
1 cullerada de mel
4 rovells d’ou
100g de pasta de festuc
60g de sucre llustre

En primer lloc farem la pasta de festuc. La podem fer amb antelocació i reservar-la a la nevera o congelar-la. També en venen de preparada, però és més artificial.

Pelarem i escamparem sobre la safata del forn els festucs. Els torrarem a 150º uns 15 minuts amb calor a dalt i a baix.

Un cop agafin color, els retirarem i prepararem un almívar amb el sucre i l’aigua. ho anirem. remenant fins que comenci a agafar color. Ho retirarem del foc i hi posarem els festucs torrats remenant-ho ben bé. Veurem que queden caramel.litzats. Llavors, triturarem els festucs afegint 4 cullerades soperes d’oli, de manera que quedi una pasta ben lligada. Personalment, no ho he acabat de triturar del tot perque m’agrada trobar bocinets al gelat. Ho reservem.

Per a preparar el gelat, posem en un cassó la nata, la llet i la pasta de festuc i ho escalfem fins que estigui a punt d’arrencar el bull. A banda , barregem en un bol els rovells i el sucre llustre i ho batem fins que blanquegin Llavors, aboquem la barreja calenta de llet en un rajolí fi i sense deixar de remenar.

Un cop lligat ho tornem a posar al foc sense para de remenar fins que la barreja espessi. Hem de procurar no superar els 80º per evitar que els rovells quallin. Un cop ha espessit, ho retirem i ho deixem refredar, primer a temperatura ambient i desprès a la nevera. Llavors ja es pot posar a la geladora. Si volem, podem afegir bocins de festuc caramel·litzat que haurem reservat

A la Banda sonora, un experiment de Jamie Cullum. Versionar una canço i enregistrar-la nomès en una hora. Ho anomena The Song Society i avui us mostro la seva versió (bonissima) del Shape of You  (The Song Society, nº 9)Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *