La llimonada de Mohamed

La llimonada de Mohamed

Al West Bank de Luxor i molt tocant a la Vall dels Reis, a Habu City,  hi ha el café del Mohamed, on a banda de preparar menjar tradicional, serveixen una llimonada llegendària. La seva fama ha travessat fronteres i circula de boca a orella entre els viatgers experimentats. El secret de la llimonada del Mohamed no és altre que les llimones, agafades d’un arbre que cuida amorosament en el seu jardí. Son unes llimones molt petites, de mida similar a les nostres llimes, però d’un gust molt intens i perfumat. S’anomenen  limûn baladi, o llimona crioll.

 

De passada, el Mohamed també te en venda andròmines variades , amuntegades sense ordre ni concert en un armari polsegós i la temptació de fer d’Indiana Jones és tremenda. Qui sap si entre tant souvenir no s’hurà colat una peça autèntica d evalor inimaginable. Ai !!!!

Pero anem a a recepta. De fet, es la clàssica llimonada amb menta típica a l’Orient Mitjà. Les variacions són minimes, com podem veure si la comparem amb la recepta de Llimonada amb menta a la hierosomilitana, que vaig aprendre a fer en el viatge a Terra Santa del 2012. Pero el Mohamed li dona el seu toc especial ja que per a fer la llimonada, el les parteix en quatre quarts i les posa senceres, amb pell i tot, al túrmix.

Necessitarem
2 llimones ecològiques
100 gr de sucre
1 litre d’aigua
Mig manat de menta fresca

Netegem a consciencia la pell de les llimones. Les partim en 4 parts i les posem al túrmix senceres, conservant la pell. Afegim el sucre, la menta i l’aigua.

Ho triturem tot. Ho colem i ho servim ben fred. Si cal, posem gel triturat

A la Banda Sonora, avui pot sonar Blood Like Lemonade de Morcheeba 😉Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *