Crema de coliflor amb bunyols de porro i poma

Crema de coliflor amb bunyols de porro i poma

Aquest mes a Cooking the Chef, toca cuiner nacional i mediàtic. I qui encarna millor aquestes dues característiques que Karlos Arguiñano. El seu humor de pati d’escola explicant acudits dolents el fa poc glamourós però si molt popular. I el que cal reconèixer és que les seves receptes son fàcils i assequibles per a tothom.

De receptes seves , n’hi han tantes que un no sap quina triar. Pero al final, m’he decantat per una crema suau de coliflor acompanyada d’uns excel.lents bunyols de porro i poma, que ben segur que repetiré. El vídeo de la recepta el podeu trobar en aquest enllaç i si voleu veure les aportacions dels altres participants al repte només cal que cliqueu aquí.

Necessitem

Per la crema de coliflor
1 coliflor
Comi en gra
1 l. de llet
Sal i pebre
Oli d’oliva

Pels bunyols
1 poma
1 porro
50 gr de farina
1 culleradeta de llevat
2 ous

Per la vinagreta de mel
100 gr de mel
50 ml de vinagre

Tallem el ramets de la coliflor i els saltegem en una olla amb una mica d’oli d’oliva. Quan comencin a agafar una mica de color, hi afegim el comí, ho salpebrem, els cobrim amb la llet i ho deixem coure fins que estan tous. Ho triturem i ho reservem.

Per a fer els bunyols, piquem el porro a bocins ben petits i el desmaiem en una paella amb una mica d’oli. Quan ja esta transparent, afegim la poma , tallada i picada fins que agafi un color daurat. A banda, posem en un bol la farina, el llevat i els ous batuts. Ho barregem bé amb la poma i el porro saltejat i ho rectifiquem de sal i pebre.

Escalfem oli de gira-sol en un cassó, Quan esta ben calent fregim bocins de la massa del bunyol (la podem posar en una màniga pastissera i així aconseguim uns bunyols de una mida similar). Un cop fregits, els posem sobre paper de cuina per a que absorbeixi l’oli sobrer.

Finalment barregem la mel i el vinagre i afegim un raig d’oli d’oliva. Ho barregem tot i el posem en un biberó de cuinar.

Ho servim posant la crema en un plat fondo, amb dos o tres bunyols al damunt i amb un rajolí de la vinagreta de mel. Arguiñano diu que ho servim guardnit amb una fulla de julivert.

A la Banda sonora, una cançó inquietant que obre els crèdits de la sèrie Vikings que narra la llegenda de Ragnar Lodbrok ( The History Channel, 2013): If I Had a Heart  interpretada per Fever Ray.