Cuscus d’hivern de Yotam Ottolenghi

Cuscus d’hivern de Yotam Ottolenghi

El cuiner d’aquest mes de Cooking the Chef ha estat un veritable descobriment. Yotam Ottolenghi proposa uns plats vegetals que son una veritable explosió de sabors, colors i textures. Barreja influències de la cuina d’Orient Mitja amb preparacions més europees i fa que menjar verdura esdevingui un festival pels sentits.

En te tantes i de tan bones que s’ha fet difícil triar. Cercant, he trobat al seu web la recepta d’un Cuscús d’hivern, amb una barreja de sabors complexíssima però alhora, molt senzill de fer. No us espanteu per la llista d’ingredients. Un cop t’hi poses veureu que aviat està fet

Necessitem
2 pastanagues mitjanes, pelades i tallades en trossos de 2 cm
2 xirivies mitjanes, pelades i tallades en trossos de 2 cm
8 escalunyes, pelades
2 branques de canyella
4 anissos estrellats
3 fulles de llorer
5 cullerades d’oli d’oliva
½ culleradeta de gingebre mòlt
¼ de culleradeta de cúrcuma mòlta
¼ culleradeta de pebre vermell picant
¼ culleradeta de flocs de xili o nyora en pols.
300 g de carbassa pelades i tallades en trossos d’uns 2 cm
75 g d’albercocs secs, més o menys picats
200 gr de cigrons  (de pot o acabats de cuinar)
350 ml de líquid cocció dels cigrons i / o aigua
170 gr de cuscús
mica de brins de safrà dissolts en aigua en ebullició
260 ml de brou de verdures
20g de mantega a bocins
Opcional
25 gr de pasta d’Harissa
25 g de pell confitada de llimona, picada fina
fulles de coriandre
30g de sal

Preescalfar el forn a 190 ° C. Posar les pastanagues, els naps i les escalunyes en una safata de forn gran

Afegir la canyella, l’anís estrellat, les fulles de llorer, 4 cullerades d’oli, ¾ culleradeta de sal i totes les altres espècies i barrejar bé. Poseu al forn i coure durant 15 minuts.

Afegiu-hi la carbassa, remeneu i torneu la safata al forn. Continuar la cocció durant uns 35 minuts, moment en el qual els vegetals s’han d’haver estovat encara que encara han de mantenir una mica la duresa

Ara afegiu les orellanes i els cigrons amb el seu líquid de cocció i / o aigua. Tornar al forn i coure durant 10 minuts més, o fins que estigui calent.

2017_01ottolengy2

Uns 15 minuts abans que les verdures estiguin a punt, posar el cuscús en un recipient resistent a la calor gran amb l’oli d’oliva restant 1 cullerada de safrà i ½ culleradeta de sal.

Abocar el brou bullint sobre el cuscús. Cobreixi el recipient amb film transparent i deixar actuar durant uns 10 minuts. A continuació, afegir la mantega i esponjar el cuscús amb una forquilla fins que la mantega es fon a. Tapar i deixar de nou en algun lloc càlid.

Per servir, es posa una cullerada de cuscús en un plat fondo. Barregem  l’harissa i la llimona confitada amb els vegetals. Proveu i afegiu sal si cal. Posem una cullerada de verdures al centre del cuscús. Acabar amb un munt de fulles de coriandre.

A la Banda sonora una cançó que Cameron Diaz destrossa a la Banda Sonora de La Boda de mi mejor amigo,  pero que en aquesta versió estripada dels The White Stripes agafa tot un altre significat:  I Just Don’t KnowWhat to Do with Myself. (Elephant, 2003)