Vedella en salsa d’ostres Chow Mein

Vedella en salsa d’ostres Chow Mein
Aquest mes, les amigues de Cooking the Chef ens han proposat una chef que viu a la Gran Bretanya pero que reivindica la cuina dels seus orígens: la cuinera xinesa Chin He Huang .Ha estat un veritable descobriment perque la veritat es que les seves receptes són fàcils i assequibles. Podeu consultar les altres participacions en aquest enllaç. I del seu programa de TV Chinese Food Made Easy he triat una vedella en salsa d’ostres (Chow Mein 林書豪味). També he consultat el vídeo on la prepara, que correspon a l’Episodi 1. Takeaway Favourites (BBC Two)
Necessitarem
350 gr de vedella filetejada fina (jo he fet servir punta de culata)
3 grans d’all laminat
1 bitxo
200gr de fulles d’espinacs
Un pessic de flocs de nyora deshidratada
100 gr de shiitakes frescos (jo he posat trompetes de la mort)
4 cullerades d’oli de sèsam
1 cullerada de vi d’arròs Shaoxing
Vinagre d’arròs o balsàmic
Per la marinada: 1 i 1/2 cullerades de salsa d’ostres, 1 cullerada de salsa de soja suau, 1 pessic de sucre, sal i pebre

En primer lloc, emboliquem la vedella en paper de plàstic i l’aixafem amb un cop corró o un martell de carn fins que quedi ben plana. Tallem la vedella a tires. i la deixem en un bol amb la marinada un mínim de 20 minuts

A banda laminem els alls, retirem les tiges dels espinacs i netegem les fulles. Rentem els bolets i els tallem a làmines.
Escalfem dues cullerades d’oli de sèsam en un wok o paella ampla. Quan estigui calent, saltegem un moment els alls i el bitxo i afegim els espinacs. Els saltegem només una mica (que es comencin a coure però que mantinguin la forma) i ho retirem, posant-los com a base dels plats.
En el mateix wok, escalfem dues cullerades mes d’oli de sèsam a foc viu. Quan estigui ben calent, hi posem la carn i la saltegem uns 2 o 3 minuts. Ha d’estar cuita per fora però no del tot per dins. Hi afegim la cullerada del vi d’arròs i els flocs de nyora deshidratats. Un cop ben barrejat, la retirem i la reservem sobre el llit d’espinacs.
Netegem el wok amb un paper de cuina, posem una mica més d’oli i saltegem els bolets a foc viu durant 1 minut. Afegim una mica d’aigua per a crear vapor i ajudar a la cocció. Els amanim al gust, amb el vinagre d’arròs i la salsa suau de soja i ho afegim a la vedella i als espinacs. En principi es fan servir shiitakes, però jo he posat trompetes de la mort i ha quedat també sensacional

Un plat ben complert que incorpora, carn i vegetals de forma molt atractiva. Si volem el podem completar amb pastanaga a tires saltejada, ceba tendra o api.

A la Banda sonora d’avui, Happiness de The Fray (si, aquells que vam coneixer a la BSO de Grey’s Anathomy). Que és el sentiment que darrerament presideix els meus dies.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *